Restaurante amendate de Protecţia Consumatorului!

Restaurante amendate de Protecţia Consumatorului!
Un control efectuat de comisarii de la Comsariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Botoşani la mai multe unităţi de alimentaţie publică din municipiu s-a lăsat cu amenzi usturătoare.

Patru restaurante au fost amendate cu câte 5.000 de lei fiecare după ce s-au depistat nereguli în ceea ce priveşte activitatea desfăşurată.

“Am desfăşurat o acţiune de control pentru verificarea respectării prevederilor legale în unităţile de alimentaţie publică, şi anume restaurante, baruri, fast-food, pizzerii, braserii, pub-uri. La restaurante s-au verificat bucătăriile, compartimentarea lor, dotarea, respectarea fluxurilor, ustensilele, lista de meniu, iar în această listă am depistat că o parte dintre operatori nu au trecut alergenii, motiv pentru care am aplicat sancţiuni. La fast food-uri şi braserii am verificat afişarea listei ingredientelor, condiţii de depozitare şi încadrarea în data durabilităţii minimale", a precizat Mirel Rogalschi, comisar şef adjunct al CJPC Botoşani.

În total au fost verificaţi peste 20 de ageneţi economici, s-au aplicat 15 sancţiuni, dintre care 5 avertismente şi 10 amenzi în valoare totală de 30.000 de lei.

 

Spune-ne opinia ta