Rescursul in dosarul lui Gigi Becali se judeca astazi

Rescursul in dosarul lui Gigi Becali se judeca astazi
Magistratii Tribunalului Bucuresti judeca astazi recursul fata de arestarea preventiva a omului de afaceri, Gigi Becali acuzat ca ar fi sechestrat hotii care i-au furat masina.

Daca recursul va fi respins, Becali va petrece cele 29 de zile de arest preventiv. Judecatoria Sectorului 1 a motivat sambata decizia de arestare a lui Gigi Becali prin faptul ca reprezinta un pericol public. Asta, pentru ca ar fi incalcat legea atunci cand a decis sa isi faca dreptate singur, recurgand la violenta pentru a-i prinde pe cei care i-au furat masina.

Fiind o persoana publica, potrivit instantei, daca Becali ar fi fost lasat in libertate, ar fi influentat populatia sa recurga la modalitati de a-si face dreptate singura, fara sa apeleze la politie.

Instanta sustine ca fapta lui Becali de lipsire de libertate se refera strict la momentul in care partile vatamate au fost tinute in barul din Pipera si au fost puse sa dea declaratii.

"In barul aflat in incinta acestei locatii, partile vatamate au fost in continuare lipsite de libertatea de deplasare, fiind obligate sa dea declaratii olografe la solicitarea inculpatului Becali George, in care recunosteau furtul autoturismului acestuia si faceau afirmatia, nereala, ca s-ar fi deplasat acolo de buna voie", se arata in document. Procurorii au facut vineri dezvaluiri cu privire la probele administrate la dosarul lui Gigi Becali.

Potrivit unui comunicat de presa al Parchetului, procurorii si magistratii au vizionat imaginile video suprinse de o camera de supraveghere aflata in intersectia unde hotii au fost prinsi de bodyguarzii lui Gigi Becali.

De precizat ca impotriva hotilor, care au recunoscut ca au furat masina lui Becali atunci cand au depus plangere impotriva lui pentru ca i-a sechestrat, nu a fost luata nicio masura.

Becali a fost retinut de procurori joi, in urma unei perchezitii la casa acestuia din Pipera, si dus la Politia Capitalei, unde a fost audiat mai bine de cinci ore.

Parchetul a decis mai apoi ca omul de afaceri sa fie prezentat instantei cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Cazul a luat tousi o amploare si mai mare, iar mediatizarea a devenit extrema, in conditiile in care din luna ianuarie, cand a avut loc incidentul, si pana in prezent, luna aprilie, politia si procurorii nu au luat nicio masura, nici impotriva hotilor, nici impotriva omului de afaceri Gigi Becali.

Asta, desi cazul a fost facut public inca din februarie, iar patronul Stelei a vorbit public despre incident.

De asemenea, procurorii sustin ca au obtinut autorizatii de la instanta de judecata, pentru a face rost de listingurile telefonice, iar anchetatorii au dispus expertize medico-legale si constatari tehnico-stiintifice.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
14

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
26

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
53

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...