Reproşuri şi critici dure din partea primarilor din cauza banilor alocaţi pentru drumurile comunale şi săteşti! FOTO

Reproşuri şi critici dure din partea primarilor din cauza banilor alocaţi pentru drumurile comunale şi săteşti! FOTO
Consultarea primarilor în privinţa modului de împărţire a banilor pentru drumurile judeţene, comunale şi săteşti s-a transformat într-un mare reproş la adresa autorităţilor judeţene şi a Guvernului.

După ce Gheorghe Sorescu, şeful CJ, a dat citire listei cu unităţile administrativ- teritoriale şi sumele ce li se cuvin, primarii au fost invitaţi să facă propuneri de suplimentare a sumelor.

Primul primar nemulţumit a fost Gheorghe Iacob de la Răchiţi care a solicitat un plus de 330.000 de lei. "După cum se observă, mi-aţi dat 36.000 de lei la 19 kilometri de drumuri comunale. Eu credeream că tehnocraţii in ziua de astăzi vor fi corecţi şi nu ne vor pune în situaţia de a ne scoate ochii la alţii", a declarat Iacob.

Jumătate din suma propusă de Iacob a fost solicitată şi de primarul de la Bucecea, Andron Ţâmpău. "Dacă colegului meu îi daţi 330.000 de lei, mie daţi-mi măcar jumătate", a spus Ţâmpău, iar propunerea sa a stârnit râsul primarilor.

Primarul municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu, a fost ironic şi a întrebat dacă sumele alocate sunt doar aferente lunii ianuarie sau măcar primului trimestru al acestui an.

Primarul Voronei, Aurel Ştefan, a certat conducerea Cj pentru modul de împărţire a banilor, considerând o bătaie de joc sumele alocate Voronei, în condiţiile în care este una dintre cele mai mari comune din judeţ, cu aproape 200 de kilometri de drumuri comunale şi săteşti. "Decât aşa consultare, mai bine nu le mai faceţi şi împărţiţi banii cum ştiţi", a susţinut Aurel Ştefan.

Primarul de Săveni, Relu Târzioru, a criticat sumele alocate judeţului Botoşani de către Guvern, modul de calcul al sumelor ce se cuvin fiecărui judeţ în parte avantajând judeţele mari şi deja dezvoltate.

Primarul de Flămânzi, Dan Oloeriu, a propus ca suma alocată să fie direcţionată către primăriile ai căror primari au fost nemulţumiţi de împărţirea banilor şi Primăriei Flămânzi să i se dea doar bani pentru partea de cofinanţare a proiectelor europene. Ironia a fost sesizată de Gheorghe Sorescu, care a spus că în acest caz ar fi nevoie de mai mulţi bani.

Concluzia întâlnirii a aparţinut senatorului Viorel Grigoraş care a susţinut că originea ardeleană a majorităţii miniştrilor din Cabinetul Cioloş a fost vizibilă, în condiţiile în care Botoşaniul a primit doar praful de pe tobă. Se pare că acest guvern tehnocrat uită de Botoşani", a spus senatorul liberal.











 

 

Spune-ne opinia ta