Reproșuri aduse de autorități la adresa cadrelor medicale nemulțumite de salarii (video)

Vicepreședintele CJ Dorin Birta reproșează cadrelor medicale din Spitalul Județean de Urgență (SJU) că au avut sincope în atragerea fondurilor disponibile prin Casa de Asigurări de Sănătate. El a subliniat că veniturile SJU au atins cuantumul prevăzut în contract doar după unele intervenții pe care le-a avut în spațiul public.

Mustrarea a fost făcută în ședința de marți a Comisiei de Dialog Social, după ce liderul Sindicatului „Cartel Alfa”, Daniel Bulboacă, a expus nemulțumiri legate de remunerarea personalului sanitar.

„Am fost acuzat de dumneavoastră tura trecută că nu am dreptate legat de atragerea banilor de la Casă. Vedeți că se poate? După intervențiile pe care le-am făcut? Deci se poate ca medicii să își facă treaba, mai puțin unii care ne-au creat probleme. Noi am avut un dialog foarte deschis și am răspuns solicitărilor dumneavoastră în limita pătrățelului pe care îl reprezentăm noi, Consiliul Județean, și v-am spus acum ca să știți că Spitalul Județean din momentul respectiv a putut să atragă banii așa cum trebuia de la început. Nu a crescut numărul pacienților. Nu vorbim de numărul de externări, ci vorbim de numărul de analize. Dacă nu facem un diagnostic final la Spitalul Județean, normal că nu putem atrage banii”, a spus Dorin Birta.

Oficialul CJ a sugerat, de asemenea, ca sindicaliștii care avansează nemulțumiri legate de salarizarea din sănătate să inițieze o serie de întruniri ale cadrelor didactice pe tema conduitei profesionale.

„La întâlnirea anterioară am avut un punct de vedere referitor la sistemul sanitar. Nu credeți că ar fi de bun augur să faceți o întâlnire cu toți membrii sindicali și să relocați cum trebuie să se comporte la locul de muncă?”, a propus Dorin Birta.

 

 

 

Spune-ne opinia ta