Reprezentanţii Spitalului Judeţean, despre acuzele pensionarilor: "Orice prezentare în UPU este abordată în funcţie de gravitatea urgenţei"

Reprezentanţii Spitalului Judeţean Mavromati au reacţionat, miercuri, după acuzele lansate cu o zi în urmă de pensionari în cadrul Consiliului consultativ pentru rezolvarea problemelor persoanelor vârstnice, ce a avut loc la Instituţia Prefectului.

Pensionarii s-au plâns prefectului şi preşedintelui Consiliului Judeţean că sunt trataţi cu indiferenţă atunci când ajung la spital şi că sunt şi discriminaţi, şi că trebuie să aştepte pe holuri chiar şi câteva ore.

Ioan Asaftei, directorul de îngrijiri al Spitalului Judeţean, a precizat că pacienţii care se prezintă la Unitatea de Primire Urgenţe sunt văzuţi de medici în funcţie de gravitatea urgenţei. Pe de altă parte, acesta a precizat că sunt unele persoane care preferă să vină direct la UPU, deşi afecţiunile de care suferă ar putea fi tratate la medicul de familie sau în ambulatoriul de specialitate.

“Nu ne bucură acuzele care au fost lansate asupra personalului din UPU. Orice prezentare în UPU este abordată în funcţie de gravitatea urgenţei. Sunt multe prezentări în UPU prin evitarea medicului de familie şi a medicului specialist din ambulatoriul de specialitate. Le este mai simplu să solicite Ambulanţa şi să se prezinte la UPU. În ambulatoriu dacă se prezintă şi face programare este programat peste o săptămână-două şi atunci preferă să vină la UPU. Ori în acest mod se supraaglomerează UPU, în contextul în care personalul este insuficient, creşte timpul de aşteptare pentru fiecare caz şi de aici o serie întreagă de nemulţumiri inerente. Vrem situaţii concrete pentru a putea aborda punctual fiecare caz în parte şi faţă de asemenea cazuri se vor lua măsuri", a spus Ioan Asaftei.

Din datele statistice prezentate de Asaftei, mai bine de 60% dintre prezentările la UPU sunt pensionari.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu“ Botoșani organizează concurs de creație literară! (foto)

astăzi, 20:08

Lucrările pot fi trimise pe adresa de e-mail: lecturabjme@gmail.com sau pot fi depuse la Sala de Lectură a Bibiotecii, sediul central din Calea Națională, nr. 64. Termenul limită de predare es...

Elevii unei școli din Botoșani învață despre leadership și educație financiară la Târgul anotimpurilor! (foto)

astăzi, 19:40

"It takes a village to raise a child" spune un proverb și asta au reușit educatorii, învățătorii și profesorii Școlii Gimnaziale „Sfânta Maria” din Botoșani: ...

Eveniment de excepție marca BIZZ CLUB Botoșani (foto)

astăzi, 19:17

Pe 25 septembrie 2024, Hotelul Rapsodia din Botoșani a fost gazda workshop-ului „Vânzări cu IMPACT: Convinge Creierul Instinctual să spună DA”, susținut de Răzvan Curcubătă, ...