Reprezentanții Băncii Mondiale în vizită la Botoșani

Reprezentanții Băncii Mondiale în vizită la Botoșani
În cursul zilei de vineri, 17 Octombrie 2014, la instituția Primarului municipiului Botoșani a sosit delegația oficială a International Finance Corporation (IFC). Aceasta a fost constituită din trei persoane: domnul Arto NUORKIVI (IFC Finlanda), domnul Alexander Sharabaroff (IFC Washington) și doamna Olena Anfimova (IFC Istanbul), cei care au întocmit raportul de consultanță livrat la începutul anului în curs municipalității botoșănene.

Invitații au fost întâmpinați de către primarul municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, în sala de ședințe a Consiliului Local Botoșani.

Principalul scop al întâlnirii a constat în evidențierea recomandărilor și concluziilor cuprinse în raportul de consultanță IFC. Aspectele supuse dezbaterii au vizat îmbunătățirea activității de profil a operatorului municipal de agent termic, extinderea infrastructurii specifice, cât și atragerea unui număr suplimentar de consumatori prin racordarea lor la sistemul centralizat.

În atenție au fost aduse analize și studii comparative cu alte orașe din țară și străinătate.

"Nu este prima dată când Botoșani excelează, de data aceasta la capitolul tehnologic. Reprezentanții IFC au apreciat în mod deosebit eforturile și nivelul tehnic avansat de care Modern Calor beneficiază și implicit utilizatorii finali ai acestuia, cetățenii orașului nostru. Suntem dați drept exemplu de bună practică atât în țară, cât și în afară, municipalități precum Craiova sau Suceava inspirându-se din soluțiile adoptate de către noi în plan local. Putem afirma fără niciun fel de exagerare că la ora actuală avem cel mai bun sistem de termoficare din țară. Pe termen lung, este foarte important ca populația să înțeleagă avantajele nete ale racordării la Modern Calor, prețul scăzut, siguranța și confortul fiind doar câteva dintre acestea", a declarat Ovidiu Portariuc.

După întâlnirea protocolară de la sediul Primăriei unde au fost trecute în revistă aspectele tehnice și de marketing, delegația IFC s-a deplasat la sediul Modern Calor unde s-a continuat cu aprofundarea aspectelor tehnice împreună cu staff-ul operatorului municipal de agent termic. (Comunicat de presa)
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
259

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
412

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
554

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...