Replică dură a lui Ponta: Eu pe Kovesi n-o pun vicepreşedinte la PSD. PNL a luat oameni mai apropiaţi de Băsescu decât doamna Kovesi

Replică dură a lui Ponta: Eu pe Kovesi n-o pun vicepreşedinte la PSD. PNL a luat oameni mai apropiaţi de Băsescu decât doamna Kovesi
Victor Ponta a reacţionat, astăzi, după ce Crin Antonescu a anunţat duminică seara că se va opune nominalizării Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de şefă a DNA. "Am avut cu dl. Antonescu o discuţie în acest sens. Eu îmi asum aceste lucruri, nu am alegeri anul viitor şi trebuie să pun ţara pe direcţia cea bună", a spus Ponta. El i-a cerut lui Crin Antonescu "solidaritate", aceeaşi solidaritate pe care şi pesediştii au arătat-o atunci când liberalii au luat "oameni mult mai apropiaţi de Traian Băsescu decât doamna Kovesi". "Eu pe Kovesi nu o pun vicepreşedinte la PSD", a remarcat Ponta.
 
"Eu o să fiu întotdeauna solidar cu colegii liberali şi când vor lua ei decizii controversate, eu i-am sprijinit când i-au luat pe domnii Frunzăverde şi Stănişoară, care au fost mult mai apropiaţi de Traian Băsescu decât a fost Kovesi şi eu nu o pun  pe Kovesi vicepreşedinte la PSD. Să stea liniştiţi liberalii pe tema asta. Eu îi susţin, dar am responsabilitatea guvernării ţării până la anul când domnul Antonescu devine preşedinte şi trebuie să aibă o ţară pe care să o conducă. Nu vreau să stăm în blocaj. Eu vreau să deblochez probleme. În viaţă iei decizii care îl nemulţumesc pe un jurnalist. Asta e viaţa", a subliniat ironic premierul, conform gandul.info.
 
Totodată, i-a reamintit lui Crin Antonescu discuţia avută înainte de prelua interimatul la Ministerul Justiţiei.
 
"Am avut cu domnul Antonescu o discuţie despre numiri, credeţi că asumam funcţia de ministru interimar fără să vorbesc sau am semnat pactul de coabitare când era plecat domnul Antonescu din cameră? Îmi asum aceste lucruri, nu am alegeri anul viitor şi trebuie să pun ţara în direcţia bună. Eu niciodată nu mă spăl pe mâini ca Pilat din Pont", a afirmat premierul.
 
El a dezvăluit că i-a spus lui Crin Antonescu că doreşte să rezolve problema numirilor la Parchetul General şi DNA pentru ca ţara să nu rămână în blocaj.
 
Mesajul lui Ponta a fost că niciodată nu va pune problema ruperii USL şi că pesediştii îşi vor ţine promisiunile luate în faţa partenerilor de guvernare.
 
"Eu nu am pus niciodată problema ruperii USL şi nu o să o pună cineva din PSD, noi suntem parteneri serioşi. Este prima alianţă în care suntem şi ne vom ţine de cuvânt până la capăt, voi face campanie pentru domnul Antonescu, vreau să iasă preşedinte, atunci va vedea că în viaţă când ocupi o funcţie importantă iei şi decizii care nu plac", a adăugat premierul.
 
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică seară, că, în eventualitatea în care premierul Victor Ponta, din postura de ministru interimar al Justiţiei, o va desemna pe Codruţa Kovesi la şefia DNA, el se va opune.
 
Antonescu a precizat că PNL nu a cedat Ministerul Justiţiei lui Victor Ponta pentru 45 de zile, dar "nu e exclus să-l cedeze de tot", însă premierul a dorit să asume interimatul "pentru soluţionarea problemei numirii procurorului general şi procurorului şef al DNA".
 
"În eventualitatea ca domnul Ponta să o desemneze pe doamna Kovesi în fruntea DNA, eu mă opun", a mai declarat preşedintele PNL.
 
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
174

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
360

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
96

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...