REORGANIZARE la Spitalul Judeţean! “Vedem ce personal avem care plimbă mapele”

REORGANIZARE la Spitalul Judeţean! “Vedem ce personal avem care plimbă mapele”
Spitalul Judeţean Mavromati va intra într-un proces de reorganizare, atât la nivelul secţiilor medicale, cât şi în zona administrativă. Această chestiune a fost discutată miercuri dimineaţă în cadrul unei întâlniri ce a avut loc la Consiliul Judeţean între preşedintele Consiliului Judeţean, conducerea Spitalului Mavromati şi sindicaliştii din sănătate.

Potrivit şefului Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, toată această reorganizare va fi gândită astfel încât activitatea din cadrul unităţii spitaliceşti să fie eficientizată, pentru acest lucru fiind nevoie de o reaşezare a secţiilor şi a personalului.

De joi, la nivelul spitalului vor avea loc discuţii între conducere, sindicate şi şefii de secţii, pentru a se ajunge la o formă organizatorică care să fie agreată de toate părţile.

“Avem secţii care produc pierderi şi avem secţii supraaglomerate. Aceasta reorganizare poate presupune apariţia unor secţii noi şi chiar putem ajunge să avem secţii vechi mai puţine. Spre exemplu, la Pediatrie avem Secţia 1 şi Secţia 2 care au grad de ocupare sub 50%. De ce avem nevoie de două secţii? Facem nişte economii, reaşezăm personalul şi în final trebuie să ajungem să avem o structură eficientă, adică un angajat la un pat, noi avem 1,5", a menţionat preşedintele Consiliului Judeţean.

Florin Ţurcanu a evitat să spună dacă această reorganizare va presupune şi disponiblizări în rândul angajaţilor, spunând că în primă fază se va face o analiză a activităţii angajaţilor şi ulterior se va decide dacă se impun măsuri în această direcţie.

“Vedem în primă fază reorganizarea pe partea sanitară, ce secţii noi apar, ce secţii se desfiinţează, ce personal avem care plimbă mapele pe holuri. Nu vreau să sperii pe nimeni. Noi încercăm să reorganizăm în aşa fel încât să nu fie probleme, să nu supărăm persoane, să nu aducem prejudicii spitalului. Sindicatele au înţeles acest lucru. Zic să avem răbdare şi să vedem exact care va fi structura gândită şi propusă de sindicate şi conducerea spitalului. Nu putem trimite către Ministerul Sănătăţii spre aprobare această structură fără viza sindicatelor. Reorganizarea Spitalului nu va fi făcută pentru o zi, două sau o lună. Le-am dat exemplul societăţii Nova Apaserv unde le-a fost frică de reorganizare şi lucrurile sunt în regulă şi aşa putem şi cu Spitalul Judeţean", a mai spus Ţurcanu.

Sindicaliştii de la Spitalul Judeţean sunt încrezători că reorganizarea care fi făcută va fi în beneficiul tuturor.

“Reorganizarea spitalului nu este o noutate pentru că se discută de mai mult timp, a fost o structură organzatorică şi trimisă anul trecut la Minister, dar nu s-a primit aprobarea şi nu cunoaştem motivele. Din ce am discutat noi la Consiliul Judeţean nu se impune reducerea de paturi sau personal care să fie dat afară", a spus Lia Temciuc, lider în cadrul Sindicatului Sanitas.

 

Spune-ne opinia ta