Remus Pricopie: In urmatorii patru ani vom inlocui toate manualele

Remus Pricopie: In urmatorii patru ani vom inlocui toate manualele
Manualele scolare vor fi inlocuite progresiv in urmatorii patru ani, zilele acestea incheindu-se procesul de adjudecare a manualelor pentru clasele I si a II-a, a anuntat vineri ministrul Educatiei, Remus Pricopie.

"Pe zona de istorie avem un proiect destul de ambitios, el nu poate fi implementat imediat, pentru ca vorbim de reimprospatarea programei scolare incepand cu clasa a IV-a si terminand cu clasa a XII-a, iar aici lucram cu o echipa din care fac parte si membri ai Academiei Romane. Aceasta istorie va fi prima care va putea sa foloseasca si noile tehnologii", a declarat Remus Pricopie la cel de-al XXI-lea Congres al Asociatiei internationale a fostilor detinuti politici si victime ale comunismului din Europa de Est (INTERASSO), conform ziare.com.

El a precizat ca, atunci cand este vorba despre educatie, istorie, educatie pentru cetatenie democratica, se are in vedere nu numai manualul de istorie, ci intregul program, modul in care programa scolara este structurata.

"Noutatea care apare fata de ceea ce s-a intamplat pana acum este editarea unei istorii in zece volume, dintre care ultimul volum, interesant, cuprinde istoria pana la 1989. Stim ca istoricii, de regula, se detaseaza de ultimele decenii. De data aceasta, Academia si istoricii au avut curajul sa scrie istoria pana la 1989.

La propunerea domnului presedinte Emil Constantinescu incercam sa facem un lucru: dincolo de programa, un manual de istorie recenta ca manual optional, deocamdata, in care sa folosim elemente din ultimele decenii, lucrand cu proiectul de-abia inceput, este vorba de un proiect finantat din fonduri structurale si echipa de specialisti si de istorici este in faza de constituire si eu cred ca va fi un manual pe care multi tineri il vor parcurge cu interes", a aratat Pricopie, mai scrie sursa citata.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

astăzi, 22:23
35

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

astăzi, 22:04
185

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

astăzi, 21:10
99

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...