Remorcă radiată din circulaţie descoperită la PTF Stânca

Remorcă radiată din circulaţie descoperită la PTF Stânca
Poliţiştii de frontieră au depistat în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca un cetăţean român care conducea un autoturism marca Iveco ce tracta o remorcă radiată din circulaţie din 2011.

În data de 07 iulie a.c., în jurul orei 19.23, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, Nicolae C., de 38 de ani, cetăţean român, care conducea un autocamion marca Iveco, ce tracta o remorcă, ambele înmatriculate în Italia.

La controlul de frontieră acesta a prezentat certificatele de înmatriculare şi asigurarea tip carte verde pentru camion şi pentru remorcă, emise de autorităţile italiene.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control poliţiştii de frontieră au efectuat verificări specifice în urma cărora au constatat faptul că remorca autocamionului figurează radiată din circulaţie din noiembrie 2011.

Poliţiştii de frontieră au ridicat documentele şi plăcutele de înmatriculare în vederea continuării cercetărilor şi i-au întocmit bărbatului dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals, punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani cu propunerile legale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
203

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
196

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
285

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...