Remeş l-a dat în judecată pe Băsescu

Remeş l-a dat în judecată pe Băsescu
Fostul ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remeş, l-a dat în judecată pe preşedintele Traian Băsescu, dar şi Direcţia Naţională Anticorupţie şi televiziunea naţională. Remeş vrea să afle cum a fost posibilă publicarea în presă a filmului cu flagrantul din dosarul Caltaboşul, dosar în care este judecat de instanţa supremă.

Octombrie 2007. Opinia publică afla că ministrul Agriculturii de la acea vreme, Decebal Traian Remeş, este suspectat de fapte de corupţie. Demnitarul era bănuit că ar fi primit caltaboşi şi 15.000 de euro pentru a favoriza o firmă la câştigarea unei licitaţii. Fusese filmat în timpul unei întâlniri la care se presupune că s-au dat banii. Intermediarul afacerii, susţin procurorii, ar fi fost un alt fost ministru al Agriculturii Ioan Avram Mureşan. Cei doi au devenit din acel moment protagoniştii dosarului Caltaboşul, scrie Realitatea.net.

Denunţătorul în afacere a fost chiar cel care urmărea adjudecarea licitaţiilor cu ajutorul lui Remeş. La puţin timp, el a fost chemat de Mureşan şi instruit ce să le declare procurorilor.

Cum ancheta nu a scos nimic la iveală, Decebal Traian Remeş a iniţiat un nou demers. Şi a dat în judecată Administraţia Prezidenţială, pe Traian Băsescu, Direcţia Naţională Anticorupţie precum şi televiziunea naţională, cea care a dat publicităţii imaginile flagrantului.

Procesul începe anul viitor. Până atunci însă, judecătorii instanţei supreme vor trebui să lămurească aspectele invocate recent de avocaţi în dosarul Caltaboşul. Apărătorii, care au vizionat din nou filmul, au dubii cu privire la autenticitatea înregistrărilor.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
131

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...

”LOC DE DAT CU ... EPIGRAMA” - 300

astăzi, 08:41
38

Georgică Manole, în recentul volum, publicat la Editura Stef, Iași, ”Cu, de, la, în, pe, prin, sub, către, contra... cărților epigramiștilor”, zici - undeva - că ”...

Eduard Florescu rupe tăcerea după acuzațiile de blat: ”Oameni de nimic!”

astăzi, 08:12
227

Dinamo a avut de suferit cel mai rău de pe urma acestui rezultat pentru că a coborât pe loc direct retrogradabil, iar suporterii au răbufnit. Ulterior, pe rețelele sociale, a părut un scurt...