Remember de duminica: DOINA BADEA - Ploaia si noi (VIDEO)

Remember de duminica: DOINA BADEA - Ploaia si noi (VIDEO)

 DOINA BADEA (6 ianuarie 1940, Craiova - 4 martie 1977, Bucuresti)  

Doina Badea (n. 6 ianuarie 1940, Craiova - d. 4 martie 1977, Bucuresti), a fost o cantareata de muzica usoara.

A absolvit Scoala Populara de Arta din Craiova si imediat a inceput colaborarea cu Corul Filarmonicii de Stat Oltenia cu care are mai multe turnee si spectacole.

A colaborat cu teatre muzicale si de revista din tara.

Debuteaza in 1960 la Deva pe scena teatrului din localitate si se distinge prin vocea ei aparte, grava, puternica si cu un ambitus puternic. 1963 - este angajata la Teatrul Constantin Tanase din Bucuresti.

Are foarte multe aparitii la radio si TV Inregistreaza pentru Electrecord Participa in turnee peste hotare, aparitia la Olympia din Paris a fost unul din succesele de notorietate.

 

Sustine recitaluri la Festivalul international Cerbul de Aur din 1968 si 1971.

Sida Spataru, sotia regretatului Dan Spataru, care a avut ocazia sa o cunoasca personal pe Doina Badea, spune despre aceasta: Am cunoscut-o la Restaurantul Magura din Eforie. Baiatul ei era nascut in aceeasi luna cu Dana, fetita noastra. Eu am cunoscut-o acolo la mare, mergeam seara, dupa spectacolele unde cantau ea si Dan. Asa am cunoscut-o pe Doina Badea, pe sotul si pe copilul ei. Era o femeie simpatica. De multe ori pe scena avea o aparitie sobra, rece, dar in viata de zi cu zi era foarte draguta si pot sa spun ca era chiar o haioasa. In viata de toate zilele avea o caldura omeneasca nemaipomenita. Asa am cunoscut-o.

 

Doina Badea a obtinut premiul la Festivalul National Mamaia 1963 pentru interpretarea melodiei Spre soare zburam, de George Grigoriu, si un an mai tarziu la acelasi festival este premiata pentru interpretarea pieselor Tu, de Vasile Veselovschi, si Nimeni, de Henri Malineanu.

Dispare tragic la cutremurul din 4 martie 1977.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
17

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
31

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
188

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...