Remedii naturiste pentru buzele crapate

Remedii naturiste pentru buzele crapate
Buze uscate, crapate si iritate, senzatie de disconfort si usturime, toate aceste simptome va sunt binecunoscute si apar mai ales in sezonul rece.

Pentru a scapa de suferinta provocata de craparea buzelor, iata cateva remedii naturiste:

1. Untul. Untul acela gras, cu 80% grasime, folosit in special pentru prajituri sau in loc de ulei, este foarte bun si pentru buzele iritate sau crapate. Daca nu ai unt, poti inlocui cu smantana proaspata, pe care o poti folosi si ca masca pentru tenul uscat.

2. Castravete. Bogat in apa si vitamina B, castravetele este un adevarat balsam hidratant natural pentru buze. Poti sterge buzele direct cu o felie de castravete crud sau poti prepara o lotiune cu suc de castraveti si ulei de migdale.

3. Ulei de masline. O alta varianta de tratament cu care iti poti rasfata buzele este uleiul de masline. Foloseste in fiecare seara, inainte de culcare, o lingurita de ulei. Unge buzele peste contur si lasa-l sa actioneze cel putin jumatate de ora.
Pentru rezultate maxime, il poti pastra pe buze pana dimineata.

4. Mierea. Mierea este un alt balsam - minune pentru buzele crapate. Aplica miere pe intreaga suprafata a buzelor, las-o timp de 15 minute si indeparteaz-o apoi cu ajutorul unei dischete inmuiata in apa calduta. La final buzele vor ramane moi si foarte catifelate.

5. Balsamuri naturale pregatite in casa
. Daca ai rabdare, poti prepara singura niste balsamuri 100% naturale pentru protejarea buzelor sensibile.

Balsam cu miere: Ai nevoie de 10 grame de ceara de albine, 30 mililitri de ulei de jojoba si o lingurita de miere. Ceara si uleiul se fierb la bain-marie pana se formeaza un lichid limpede. Mierea se incalzeste pana la 30 grade C si se adauga in amestecul de ulei si ceara, continuand sa amesteci pana ce balsamul se raceste complet.

Balsam din trandafiri:
Ai nevoie de doua lingurite de ceara de albine, o lingurita de apa de trandafiri, una de de ulei din samburi de strugure si doua de ulei de migdale. Mai intai se topeste ceara la bain-marie, apoi se adauga apa de trandafiri si uleiurile, dupa care se lasa la racit.

Balsam cu ricin: Uleiul de ricin este un alt ingredient extrem de benefic pentru buze.
Il poti folosi direct asa, sau sub forma de balsam, preparat cu ceara de albine si ceara alba. Ai nevoie de 35 de grame de ulei de ricin si cate un gram de ceara alba si de albine. Toate se topesc la bain-marie si apoi se lasa la racit. (sanatate.bzi.ro)

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
552

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
61

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
69

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...