Remedii care chiar functioneaza

Remedii care chiar functioneaza
Zahar contra sughitului, muscarea creionului contra durerii de cap, masline contra raului de miscare: iata doar cateva dintre remediile usoare pe care ti le propunem pentru a scapa de problemele sacaitoare de zi cu zi!

O lingurita cu zahar contra sughitului

 In 1971, doctorul Edgar Engelman a condus un studiu pentru a afla daca lingurita cu zahar chiar este eficienta contra sughitului. El a adunat un grup de 20 pacienti ce sufereau de sughit de mai bine de 6 ore, iar 8 dintre ei sufereau des astfel de episoade, care ii tineau intre 1 zi si 6 saptamani.

 Fiecaruia i s-a dat o lingurita cu zahar alb, granulat, pe care l-au inghitit fara apa, iar la 19 dintre cei 20 pacienti, sughitul a disparut imediat. Se crede ca zaharul modifica in gura impulsurile nervoase care altfel le transmit muschilor din diafragma sa se contracte spasmodic.

Musca un creion pentru a vindeca durerea de cap

Inclestarea dintilor este cel mai comun efect secundar al stresului, desi medicii nu pot explica acest fenomen. Cand inclestezi dintii, muschii care leaga maxilarul de tample se contracta, rezultand dureri de cap. Tinand un creion intre dinti (fara sa musti tare din el), iti relaxezi muschii maxilarului.

Gargara cu saramura contra durerilor de gat

 Durerea de gat este raspunsul inflamator al tesuturilor infectate, iar sarea ajuta la extragerea excesului de fluide, pentru a micsora temporar inflamatia si durerea pe care aceasta o provoaca. Se recomanda o solutie formata din 1 lingura sare la 220 ml apa, dar poti adauga oricand mai multa sare decat mai putina.

Masline contra raului de miscare

 Maslinele contin taninuri care, odata eliberate in gura, usuca saliva - eliminand astfel mai intai simptomul si apoi reactia corpului. Totusi, tratamentul este eficient doar in primele stadii de greata, cand apar primele schimbari in salivatie.

Cremele mentolate contra unghiilor atacate de fungi

 Masajul repetat cu creme mentolate reprezinta un tratament eficient contra fungilor care ataca unghiile. Medicii nu stiu care ar fi explicatia efectului benefic al acestor alifii, daca e vorba de mentol sau de stratul gros de gel care acopera unghia infectata, dar e clar ca functioneaza, ne invata ele.ro!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
749

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
348

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
100

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...