REMARCABIL! Braţ robotic humanoid, realizat de tinerii botoşăneni! FOTO

REMARCABIL! Braţ robotic humanoid, realizat de tinerii botoşăneni! FOTO
Mâna robotică ROBOHAND, creată de tinerii  botoşăneni în anul 2012, a reuşit să strângă numeroase premii, inclusiv de nivel universitar, obţinând şi Marele Premiu TECHSCOOL în valoare de 7000 euro, impresionând numeroşi specialişti în domeniu.

Pornind de la această realizare şi având în vedere un nou concept, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Botoşani, în parteneriat cu Palatul Copiilor Botoşani, Cercul de Fizică Aplicată, au derulat  în perioada 15 aprilie - 15 iunie  2014 proiectul "Braţ robotic humanoid", având ca scop stimularea creativităţii tinerilor, dezvoltarea abilităţilor tehnice,  atragerea tinerilor spre studiu, inovare și spre noile tehnologii.

Coordonatorul proiectului a fost profesorul Luisian Grigore, iar  partea de realizare practică a fost condusă de elevul Mihnea Horbuli, care alături de 17 tineri din diferite unități școlare din județ au realizat braţul  robotic humanoid. Bratul robotic creat este mai performant fata de predecesorul său, prin materialele folosite, mai multe grade de libertate (3 la fiecare deget, unul la palmă şi rotirea încheieturii) şi aspectul apropiat de cel uman. Imprimanta 3d finalizată de o echipă de elevi ai Cercului de Fizică Aplicată, condusa de Horbuli Mihnea, a avut un rol fundamental în realizarea braţului,  toate componentele mecanice fiind "turnate" cu imprimanta 3d. Materialele pentru realizarea proiectului au fost suportate de către Ministerul Tineretului şi Sportului prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret - Centrul de Tineret Botoşani.

La finalizarea proiectului au participat reprezentanţi ai instituţiilor partenere, elevi şi profesori de specialitate din Botoşani, Iaşi şi Suceava. Profesorii invitaţi au fost impresionaţi de realizare şi de costurile scăzute în crearea braţului, comparând cu alte proiecte asemănătoare.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O studentă la Medicină s-a stins după trei săptămâni de comă. În sesiune suferise un anevrism. ”A fost un copil excepțional!”

astăzi, 10:01
259

A visat să devină medic, însă visul s-a spulberat în ziua în care Miruna Ioana a suferit un anevrism. Din acea zi nu și-a mai revenit. A devenit pacientă în secția spital...

Virozele de sezon încă fac ravagii în Botoșani, zeci de pacienți au ajuns la spital în ultima săptămână!

astăzi, 09:27
51

Virozele respiratorii încă fac probleme în spitalele din județul Botoșani. În ultima săptămână, peste 100 de botoșăneni au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spita...

Botoșani: Comuna-model la asistență socială, oferă servicii gratuite pentru bătrâni și copii. „Doamne, ce bucuroși erau să ne vadă!”

astăzi, 09:02
165

Comuna Vârful Câmpului, situată administrativ în județul Botoșani, se află la granița dintre Moldova și Bucovina, dar și aproape de frontiera României cu Ucraina. Este o...