Reguli noi în pieţele din Botoşani. AFLĂ până când se eliberează atestatele şi carnetele de comercializare!

Noua lege a piețelor, intrată în vigoare în luna noiembrie, aduce noi prevederi în ceea ce privește producătorii individuali și documentele în baza cărora aceștia pot să își comercializeze produsele.

Directorul Urban Serv, Simion Drelciuc, a precizat că ar putea să apară unele disfuncționalități în cazul în care producătorii individuali nu vor obține toate documentele în termenele prevăzute de lege, motiv pentru care s-a solicitat sprijin și de la Instituția Prefectului. Actualele certificate de producător vor fi înlocuite cu atestatul de producător și carnetul de comercializare a produselor.

"Noi, ca administratori ai pieței, avem obligativitatea ca 40% din spațiile de vânzare, mă refer la mese, să fie puse la dispoziția producătorilor individuali. Odată cu apariția legii am făcut și inventarierea, avem chiar mai multe, spre 60% din spații destinate către producătorii individuali, în schimb este o problemă și am cerut și ajutorul Instituției Prefectului în ceea ce privește eliberarea noilor atestate de producători individuali. Legea prevede termenul de 31 decembrie 2014, cu posibilitatea, cât are viza trimestrială, prelungirii cu 180 de zile de la apariția legii a valabilității respective, dar autoritățile publice locale care eliberează către producătorii individuali aceste atestate și carnetele de comercializare trebuie să urgenteze treburile fiindcă noi avem obligația să îi primim numai în baza acestor documente. Dacă nu vor fi valabile vor apărea disfuncționalități. Ei au posibilitatea până la 31 martie, dar cu prelungire de la autoritatea publică", a precizat Simion Drelciuc.

Potrivit acestuia, societatea Urban Serv, ca administrator al piețelor, verifică dacă există atestatul de producător și dacă marfa care este scoasă la vânzare este trecută sortimental pe atestat.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...