Regulamentul Concursului de Creaţie Literară şi Artă plastică "Nicoară" - ediţia a XX-a, 2016

Regulamentul Concursului de Creaţie Literară şi Artă plastică "Nicoară" - ediţia a XX-a, 2016
Concursul de creaţie literară şi artă plastică NICOARĂ este organizat de fundaţia Culturală "Nicoară" Botoşani, anual, potrivit obeictului de activitate cuprins in statut.

Concursul işi propune sa stimuleze actul de creaţie în rîndul elevilor claselor gimnaziale şi liceale.

La concurs pot participa elevi din clasele V-XII care au preocupări literare si de artă plastică din România, Republica Moldova şi reg.Cernăuţi-Ucraina.

I. La secţiunea creaţie literară,vor fi transmise cel putin 5 poezii sau 3 poze scurte (schiţe, povestiri, nuvele, scenete), dactilografiate in 3 exemplare. Lucrarile vor fi semnate pe verso cu numele si prenumele autorului (vârsta, clasa, şcoala, cercul literar, telefon, adresa).

II. La secţiunea artă plastică vor fi transmise 3 lucrări (desene, acuarele, ceracolor, guaşe, tuş etc.).Lucrările vor fi semnate pe verso cu numele autorilor şi toate datele informative despre aceştia.

Secţiunea artă plastică se desfaşoară pe doua secţiuni:
-    desen, pictură ;
-    grafică ;
Dimensiunea lucrărilor : format A3 sau până la 50/40 cm.

Precizăm că nu intră in concurs lucrările care nu respectă dimensiunile indicate. Tematica şi subiectele lucrărilor este la libera alegere a copiilor.

Participa la concurs numai lucrări de concepţie originală, gindite si executate de copii, fără intervenţii directe ale persoanelor mature.Nu intră în concurs desene tip reproducere operă de artă.

Lucrările vor fi transmise până la data de 15 mai 2015 la adresele:

România :Fundaţia NICOARĂ Botoşani,str.Călugăreni,nr.31 – lucrările literare,iar cele de pictură la Sediul Şcolii Populare de Artă Botoşani,bd.M.Eminescu,nr.50 ;

Moldova :Redacţia revistei Literatura şi Arta/Chişinău;
Ucraina  :  sediul Societatii Culturale ARCASUL Cernauti ;

Un juriu format de personalităţi ale culturii române din România, Moldova si Ucraina - reg.Cernăuţi va stabili laureatii concursului, pe cele doua secţiuni, festivitatea de premiere (dimplome si bani) urmând a avea loc la Botoşani la o data ce va fi anunţatâ ulterior.
(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Educației vrea responsabili cu educația rutieră în școli și inspectorate!

Marţi, 30 Aprilie 2024
67

Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 27850 din 26.04.2024. Documentul este semnat de Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.O altă solicitare a Ministerului Ed...

Jandarmii din Botoșani promovează pe 1 mai oferta educatională în domeniul militar pe Pietonalul Unirii

Marţi, 30 Aprilie 2024
96

Tinerii interesați au ocazia să obțină informații referitoare la oferta de școlarizare pentru Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și Drăgășani, care în sesiunea de adm...

Reprezentanți ai sistemului penitenciar ucrainean, în schimb de experiență la colegii din Botoșani (Foto)

Marţi, 30 Aprilie 2024
89

Și din acest deziderat, instituția evoluază atât în ceea ce privește furnizarea de condiții custodiale aliniate normelor internaționale, cât și în ceea ce privește dezv...