Regula pe care trebuie să o respecte toți șoferii! Amenzile pot ajunge la 3.000 de lei!

O mică neatenție în trafic îi poate face pe șoferi să fie nevoiți să plătească amenzi uriașe sau chiar pot presta munca în folosul comunității.

Regula pe care trebuie să o respecte toți șoferii! Amenzile pot ajunge la 3.000 de lei!

Puțini sunt cei care cunosc această prevedere importantă din Codul Rutier.

Potrivit Regulamentului Circulației Rutiere, șoferii trebuie să acorde mare atenție pietonilor. Atunci când pe drumul pe care circulă este noroi sau apă, șoferul are obligația de a încetini, în ca contrar, dacă un pieton care a fost udat, atunci conducătorul auto va trebui să suporte consecințele.

Amendă de mii de lei pentru stropirea pietonilor

Șoferii care circulă pe un carosabil cu bălți trebuie să fie foarte atenți la pietonii de pe trotuar. Dacă pietonii sunt stropiți, aceasta faptă este considerată o contravenție și se sancționează așa cum prevede legislația din România, scrie Bugetul.ro.

Pietonii pot face reclamație șoferului, iar dacă mai există și martori, atunci reclamația este și mai întărită. Codul Rutier prevede că stropirea pietonilor este clasificată ca deteriorare a bunurilor personale și se pedepsește cu o amendă între 1.500 și 3.000 de lei.

Potrivit H.G. 1391/2006, pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, la capitolul privind contravențiile se precizează că “stropirea pietonilor, clădirilor și vehiculelor, atunci când pe drumurile publice există apă sau noroi, se sancționează contravențional”.

Clasele de sancțiuni

Clasa I: 2-3 puncte-amendă;

Clasa a II-a: 4-5 puncte-amendă;

Clasa a III-a: 6-8 puncte-amendă;

Clasa a IV-a: 9-20 puncte-amendă;

Clasa a V-a: 21-100 puncte-amendă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum se folosesc moldovenii de peste Prut de ”Marea Nordului” pentru a atrage turiștii din România! (Foto)

astăzi, 12:42
112

Mândria Botoșanilor, plaja de la Stânca mizează prea mult pe ”farmecul” natural al zonei, investițiile demne de secolul în care trăim fiind în continuare aștep...

Botoșănean reținut după ce a pipăit o fată pe stradă!

astăzi, 11:41
211

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat de 34 de ani, din municipiu...

Spectacolul despre elevul-erou Mugur Călinescu, premiat la Iași! (Foto)

astăzi, 11:15
192

Trupa de teatru Drama Club, a Colegiului Național ”A.T. Laurian” Botoșani, a participat în perioada 24-26 iunie la Festivalul Național de Teatru de Păpuși și Pantomimă de la P...