Registru electronic cu datele persoanelor înhumate în cimitirele din Botoşani

Toate datele despre persoanele înhumate în cele două cimitire din municipiul Botoşani, locul unde se află mormintele, dar şi alte informaţii, cum ar fi datele de contact ale urmaşilor, vor fi trecute într-o bază de date.

Societatea Urban Serv va achiziţiona un program cu ajutorul căruia se va face stocarea tuturor acestor date care în prezent sunt trecute în registre scrise de mână.

Directorul Urban Serv, Simion Drelciuc, spune că în prezent dacă o persoană solicită informaţii despre cei înhumaţi în Cimitirul Pacea sau în Cimitirul Eternitatea, identificarea mormintelor este o activitate destul de complicată, mai ales dacă nu au mai fost îngrijite de foarte mulţi ani.

“Este un program electronic de evidenţă a locurilor de înhumare din cele două cimitire ale oraşului. El conţine toate datele cerute de noua legislaţie privind cimitirele. Am discutat şi am făcut o selecţie privind crearea unui asemenea program, am selectat o firmă şi suntem în faza în care stabilim toate detaliile necesare în aşa fel încât că încheiem contractul. Va trebui să introducem noi tot ce avem în registre şi va conţine toate datele referitoare la persoanele decedate, urmaşii cu adrese, telefoane, cu numărul de persoane înhumate într-un loc. Acum ne este foarte greu, că sunt persoane care vin şi solicită informaţii despre o anumită persoană înhumată dar nu pot să ne ofere prea multe detalii", a declarat Simion Drelciuc, directorul Urban Serv.

Introducerea datelor din registrul electronic va dura câteva luni.

 

Spune-ne opinia ta