Recunoștință: La 76 de ani de la sfârșitul războiului, politicienii statului român acordă indemnizații și sporuri crescute pentru invalizii, veteranii și văduvele de război

Recunoștință: La 76 de ani de la sfârșitul războiului, politicienii statului român acordă indemnizații și sporuri crescute pentru invalizii, veteranii și văduvele de război

Au mai rămas puțini invalizi, veterani și văduve de război în România după terminarea celui de-al Doilea Război Mondial, iar pe zi ce trece numărul acestora scade simțitor. Politicienii statului român, într-un gest reparatoriu, înainte de ca toți aceștia să treacă în neființă, a decis să le acorde de indemnizaţii şi sporuri crescute invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război.

Guvernul a aprobat ieri printr-o ordonanţă de urgenţă, completarea Legii nr. 49/1991, privind acordarea de indemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război.

Premierul Florin Cîțu a precizat că 2.521 de persoane vor beneficia de aceste indemnizații.

”Un alt proiect important pe ordinea de zi astăzi, care a fost aprobat, un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru completarea Legii nr. 49/1991, privind acordarea de indemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război.

Este vorba de 2.521 de persoane, dintre care 2.374 au peste 95 de ani, acum o lună, din păcate, aveam 2.600 de veterani. Vedeţi că suntem într-o situaţie şi aceste persoane trebuie ajutate, se duc doar către aceste persoane, nu către urmaşii lor”, a declarat Cîţu, miercuri, la Palatul Victoria.

De aceste indemnizații și sporuri pentru invalizii, veteranii și văduvele de război nu vor beneficia urmașii acestora, ci doar cele 2521 de persoane care mai sunt în viață la ora scrierii acestei știri.

 

Spune-ne opinia ta