Record naţional cu 25 de tineri din Botoșani care au coborât în rapel de pe un pod înalt: ”O experiență unică în viața mea” (foto)

Cei 25 de tineri au coborât în rapel de pe un pod înalt, o premieră la care turiștii aflați în trecere au asistat cu inima cât un purice.

Record naţional cu 25 de tineri din Botoșani care au coborât în rapel de pe un pod înalt: ”O experiență unică în viața mea” (foto)

Tinerii din Botoșani au stabilit un record naţional, în apropiere de Peștera Polovragi.

Unii dintre cei care au realizat recordul sunt copii de 8-10 ani care nu au avut nicio emoție.

Tinerii din Botoşani și-au ancorat bine echipamentele și le-au verificat cu mare atenție înainte de a coborî Cheile Oltețului, de la o înălţime de 25 de metri, relatează Pro TV.

Apoi a urmat ceea ce pentru turiștii aflați pe margine a părut imposibil. Curajoșii au coborât în rapel, în timp ce privitorii abia reușeau să se uite în jos, de la acea înălţime.

„Frumos, au curaj, curajoși tare, ia uite-i ce frumoși sunt, nu am mai văzut așa ceva, foarte curajoși”, a spus o turistă.


 

Cei 25 de metri au fost coborâţi încet, fără grabă și fără emoții. Este cel mai mare număr de persoane care coboară în tandem, de la această înălţime.

„A fost o experiență unică în viața mea, nu am mai făcut asta până acum, ieri a fost prima oară când am coborât în rapel”, a spus Alex Voicu, participant la record.

Printre participanți au fost și patru frați care au venit aici împreună cu mama lor.

„Eun sentiment extraordinar, e cea mai faină chestie pe care am făcut-o în viața mea. Am mai făcut rapel, dar să vezi 25 de oameni coborând în tadem e wow”, a mărturisit Simona Breșu, participant.


 

„Deocamdată este o reușită unică și sperăm ca în continuare să vină și alți alpiniști să facem un grup mai mare la un pod și mai mare și să putem să îmbunătățim acest record”, a declarat Dan Gabriel Chiriac, inițiatorul recordului.

Membrii acestui grup au bifat mai multe recorduri, ultimul fiind înregistrat duminică la Craiova. Aceștia au stat sub apă cu tuburi de oxigen aproape 9 ore și jumătate, timp în care au jucat cărți şi au citit, mai scrie sursa citată.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de dotare cu laboratoare inteligente la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Botoșani

astăzi, 17:23
26

Proiectul care se va derula în perioada 25.01.2024-19.12.2024 are o valoare totală de 702.418,70 lei și va fi finanțat integral printr-un ajutor financiar nerambursabil acordat în cadru...

(P) Cum alegi tricoul perfect

astăzi, 16:15
38

Chiar dacă vremea de afară momentan nu este extrem de călduroasă, primăvara s-a instalat deja și este timpul să vorbim despre ținutele de primăvară. Fie că alegi să porți un tricou Guess,...

30 de ani de la moartea actorului din Dorohoi care a făcut istorie în teatru și film!

astăzi, 15:43
179

Ştefan Tapalagă s-a născut pe 4 aprilie 1933, la Dorohoi, oraș unde a urmat școala primară și liceul. În 1961 a absolvit cursurile Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică &qu...