Record de teste și de noi cazuri COVID în Botoșani. Virusul face ravagii în sistemul de asistență socială. Incidențele de sâmbătă

Record de teste și de noi cazuri COVID în Botoșani. Virusul face ravagii în sistemul de asistență socială. Incidențele de sâmbătă

Record absolut de noi îmbolnăviri cu noul coronavirus, depistate într-un interval de 24 de ore, în Botoșani. Nu mai puțin de 161 de persoane au fost confirmate cu această afecțiune, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP). Sistemul de asistență socială este cel mai afectat de răspândire, aproape jumătate dintre cazuri fiind descoperite ân centre rezidențiale.

Bilanțul botoșănenilor infectați s-a ridicat la 5911, sâmbătă, potrivit statisticii DSP. Numărul cazurilor active este 1336, iar la nivel județean se atinge o incidență de infectare de 2,58 per mia de locuitori.

Și numărul testelor este unul record. De vineri, de la ora 10:00, până sâmbătă la aceeași oră, au fost prelucrate 734 de probe biologice recoltate unor persoane din județ, în vederea depistării virusului Covid-19.

Din totalul noilor cazuri de infectare, 71 reprezintă contaminări în rândul beneficiarilor și al angajaților din centre de asistență socială. În ultimele două zile, peste 130 de bolnavi au fost confirmați în sistemul de protecție din județ.

Șase localităţi din teritoriu prezintă incidențe de peste 3 infectări per mia de locuitori. Cea mai ridică rată se înregistrează în municipiul Botoşani, de 5,52. Urmează comunele Mihai Eminescu, cu rată de 4,12, Stăuceni, cu incidență de 3,99, Sulița, cu 3,63 cazuri la mia de locuitori. Clasamentul este completat de comuna Răchiți, cu rată de 3,59, și comuna Corlăteni, cu rată de 3,53.

Până la această oră, în rândul botoșănenilor infectați cu noul coronavirus, s-au înregistrat 214 decese. Bilanțul vindecaților este de 4361, dintre care 212 negativări au fost raportate în ultimele 24 de ore.

În intervalul precedent, fuseseră depistate 84 de cazuri de infectare cu Sars-CoV-2, la nivelul județului.


 

 

Spune-ne opinia ta