Reconcesionarea locurilor de veci în cimitirele din municipiul Botoșani a fost sistată!

Reconcesionarea locurilor de veci în cimitirele din municipiul Botoșani a fost sistată!
Conducerea societății Urban Serv a luat decizia de a sista activitatea de reconcesionare a locurilor de veci din Cimitirele Pacea și Eternitatea din municipiului Botoșani, până la jumătatea lunii noiembrie.

Directorul Urban Serv, Simion Drelciuc, a precizat că a fost luată această măsură întrucât este necesară o decizie a Consiliului Local referitoare la destinația sumelor care se încasează din concesionarea și reconcesionarea locurilor de înhumare.

 În urma unui control al inspectorilor Curții de Conturi, aceștia au depistat că sumele încasate din astfel de activități au intrat în bugetul societății Urban Serv, deşi ar fi trebuit ca societatea să încaseze până la 50% din aceşti bani, iar diferenţa să fie direcţionată către bugetul local. 

Directorul Urban Serv a precizat că banii încasați până acum au fost folosiți pentru extinderea Cimitirului Pacea.

“Va exista o perioadă de cel puțin 40 de zile în care nu vom mai face reconcesionări către persoanele fizice, iar concesionările se vor face numai în cazuri de deces, acest lucru datorându-se unor probleme tehnice care trebuie rezolvate la nivelul Consiliului Local. Înainte de darea în exploatare a extinderii avem nevoie de o Hotărâre de Consiliu Local prin care se va stabili inclusiv partea de regulament privitoare la modul în care vor fi puse la dispoziția cetățenilor acelor locuri de înhumare din extinderea cimitirului", a declarat Simion Drelciuc.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
162

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
135

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
1092

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...