Recomandari pentru temperaturile scazute. Ce sa NU faci cand e ger afara?

Recomandari pentru temperaturile scazute. Ce sa NU faci cand e ger afara?
Ministerul Sanatatii (MS) face o serie de recomandari populatiei cu privire la tempraturile scazute, avand in vedere ca, in urmatoarele zile, valorile termice vor continua sa scada, iar vremea va deveni geroasa in cea mai mare parte a tarii. 
 
Astfel, pentru aceasta perioada cu temperaturi extrem de scazute, MS recomanda populatiei sa asculte sfatul medicilor, sa evite deplasarile in spatii deschise si expunerea la frig, sa respecte regulile de igiena pentru evitarea imbolnavirilor si sa consume alimente bogate in proteine, fructe si legume.

Totusi, in cazul in care este necesara deplasarea in spatii deschise, este recomandat sa va imbracati gros, sa purtati manusi si caciuli.

In acelasi timp, trebuie evitata expunerea prelungita a mainilor si picioarelor la temperaturi scazute pentru a va feri de degeraturi. In astfel de situatii, trebuie evitata automedicatia si este recomandata consultarea unui medic.

MS recomanda persoanelor varstnice, in special celor cu afectiuni cardiace si respiratorii, sa evite deplasarile si frecventarea locurilor aglomerate care creeaza premisele decompensarii in conditii de temperaturi scazute.

De asemenea, trebuie evitat consumul bauturilor alcoolice.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Premiul I obținut de un artist botoșănean la Festivalul de la Sarajevo! ”Truda de mii de ore este răsplătită” (Foto)

astăzi, 10:02
18

În perioada 25-29 aprilie 2024 se desfășoară Festivalul Internațional de Chitară de la Sarajevo, organizat de Asociația Chitariștilor din Federația Bosniei și Herțegovinei.Printre ...

Francofonie și dezvoltare durabilă la Botoșani: ”Să fie viață în oraș!” (Foto)

astăzi, 09:29
50

Miercuri, 24 aprilie 2024, Casa Corpului Didactic Botoșani a găzduit Conferința internațională “Vers des villes durables – Que la ville reste vivable!“ (traducere în conte...

Tragedie, noaptea trecută, la Suceava: Accident cumplit, doi tineri au murit pe loc! (Foto)

astăzi, 08:44
1022

Tragedia s-a produs noaptea trecută. Doi bărbați au murit după ce au intrat cu un motoscuter într-un podeț într-un sat din județul Suceava.Potrivit ISU Suceava, echipajele au int...