Recomandări din partea ISU, după ce doi copii și-au pierdut viața într-un incendiu la Buzău

Recomandări din partea ISU, după ce doi copii și-au pierdut viața într-un incendiu la Buzău

Ieri, doi copii mici și-au pierdut viața într-un incendiu, în județul Buzău. Din acest motiv, pompierii din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (ISU) din Botoșani trag un semnal de alarmă și oferă o serie de recomandări părinților.

„Aveți grijă de copiii dumneavoastră! Nu îi lăsați singuri în locuință cu sobele aprinse sau cu alte mijloace de încălzire pornite. Nu îi încuiați în casă gândindu-vă că așa vor fi în siguranță! Apelați la rude sau la vecini dacă sunteți nevoiți să plecați, chiar și pentru o perioadă scurtă. Lăsați nesupravegheați, chiar și pentru o clipă, copiii pot fi în pericol, iar în caz de incendiu, de cele mai multe ori, nu ar ști cum să reacționeze”, a declarat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul IJSU.

Statistica IGSU arată faptul că, în primele zece luni ale anului, 38 de copii au fost victime ale incendiilor în locuințe. Șase dintre aceștia au decedat, iar 32 au fost răniți.

În județul Botoșani nu s-au înregistrat astfel de evenimente anul acesta, însă pentru a preveni astfel de evenimente, părinții trebuie să fie prudenți în fiecare zi și să respecte regulile de prevenire a incendiilor.

Printre acestea, sunt reamintite:

-              nu lăsați copiii singuri în casă cu sobe, plite, radiatoare, aragazuri sau aparate electrice aflate în funcțiune;

-              nu lăsați la îndemâna copiilor recipiente cu substanțe inflamabile;

-              păstrați chibriturile, brichetele și alte surse de foc în locuri în care copiii nu au acces;

- supravegheați lumânările, candelele sau aparatele cu flacără deschisă;

-              nu folosiți mijloacele de încălzire deteriorate sau cu defecţiuni;

-              înlăturați orice curiozitate a copiilor în legătură cu focul, explicându-le, cu răbdare, pericolul pe care acesta îl reprezintă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Unicul centru de servicii gratuite de recuperare neuromotorie din județul Botoșani intră în reabilitare! (foto, video)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
379

Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie de tip Ambulatoriu pentru persoanele cu dizabilități din județul Botoșani intră într-un proces de reabilitare și modernizare, după ani buni ...

Ocrotitorul municipiului Botoșani cinstit în prezența a sute de oameni și a unui sobor de preoți în frunte cu ÎPS Teofan! (foto, video)

Marţi, 23 Aprilie 2024
723

Sute de botoșăneni au participat, marți dimineață, la slujba închinată ocrotitorului municipiului reședință de județ. De la ora 09:00 a avut loc primirea Înaltpreasfințitul Teof...

Activistul civic Bogdan Cărăușu a intrat oficial în cursa electorală. „Am înțeles că eu făceam de fapt politică” (foto, video)

Duminică, 21 Aprilie 2024
664

Duminică după-amiază, Bogdan Cărăușu și-a anunțat, oficial, candidatura pentru Consiliul Local al Primăriei municipiului Botoșani, în mod independent.Bogdan Cărăușu activează &...