Reclamaţie "benefică" Maternităţii Botoşani: VEZI ce a hotărât conducerea de la Mavromati!

Semnalul de alarmă pe care l-a tras un medic neonatolog de la Secția de Obstetrică și Ginecologie Botoşani, cu privire la unele probleme existente la nivelul acestei secții, legate de o parte din aparatură, au determinat conducerea Spitalului Județean Mavromati să facă demersuri pentru achiziționarea, în cel mai scurt timp, a unui aparat de ventilație pentru nou-născuți.

Aparatul existent în prezent la Maternitate este în garanție şi, după cum susțin reprezentanții spitalului, este foarte vechi.

"Conducerea spitalului analizează cu obiectivitate fiecare aspect semnalat. A apărut și un raport scris adresat conducerii spitalului de către domnul doctor. Se analizează fiecare punct pentru remedierea tuturor deficiențelor și în mod special pentru achiziționarea de aparatură medicală performantă pentru a asigura securitatea nou-născuților. În primă urgență se are în vedere achiziționarea unui aparat de ventilație. Există un aparat care este în termenul de garanție, chiar dacă are o vechime mai mare, dar conform normelor tehnice este în stare de funcționare. Încercăm să găsim sursă de finanțare din bugetul spitalului, de la sponsori. Se analizează fiecare caz în parte și, dacă sunt aparate depășite, la care nu este contract de service sau la care nu s-a efectuat mentenanța, se încearcă intrarea în normalitate pentru a nu pune în pericol siguranța nou-născuților", a declarat Ioan Asaftei, purtărorul de cuvând al Spitalului Județean.

În urmă cu câteva zile, într-o postare pe o rețea de socializare, medicul Eugen Prăjinaru afirma că "secția de neonatologie este o bombă cu ceas", din cauza aparaturii învechite, medicul având și un sfat pentru viitoarele mămici: să nască într-o unitate spitalicească din alt judeţ.

Potrivit medicului neonatolog, mai multe aparate au fost propuse pentru casare, pentru că sunt vechi, dar au fost reintroduse în uz, fără autorizație de funcționare.
 
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Gest admirabil al unui pompier botoșănean: Și-a ”dăruit” ziua de naștere copiilor sinistraților din Galați! (Foto)

astăzi, 11:52

Copiii văd și simt lucrurile altfel, iar aceste zile, în care s-au văzut nevoiți să își părăsească propria casă, le vor rămâne în minte pentru totdeauna. Sunt putern...

Postul Părintelui Ionică, scos la concurs. Cine se poate înscrie și care sunt condițiile!

astăzi, 11:23

Dintre cele trei posturi clericale anunțate de Mitropolia Moldovei, două sunt din județul Botoșani. Este vorba despre postul de preot paroh la Parohia ”Izvorul Tămăduirii” din mun...

Razie de amploare în zonele ”fierbinți” din Botoșani! Două persoane băgate după gratii, amenzi de peste 20.000 de lei! (Foto)

astăzi, 10:57

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, a Inspectoratului General pentru Imigrări, a Inspectoratului Județean de Jandarmi  ...