Reclamaţi de pacienţi sau rude, găsiţi nevinovaţi de Colegiul Medicilor

Reclamaţi de pacienţi sau rude, găsiţi nevinovaţi de Colegiul Medicilor
Niciun medic din Botoşani nu a fost sancţionat în anul 2014 de Comisia de Disciplină din cadrul Colegiului Medicilor, deşi mai mulţi pacienţi sau rude ale acestora au făcut reclamaţii prin care au acuzat că nu au fost trataţi corespunzător ei sau rudele acestora.

Potrivit medicului Doru Culiceanu, preşedintele Colegiului Medicilor Botoşani, anul trecut au fost admise şase reclamaţii, una singură fiind soluţionată. În cazul sesizării pentru care s-a dat deja răspuns s-a reclamat actul medical, dar cei din Comisia de Discplină au concluzionat că medical reclamat şi-a făcut treaba şi a respectat protocoalele.

“În general, aparţinătorii caută un răspuns şi atunci reclamă. Cei mai reclamaţi sunt medici de alte specialităţi, nu medici de familie. La medicii de familie sesizările au fost mai mult spre implicarea administrativ-medicală şi  atunci nu am mai ajuns la Comisia de Disciplină. S-a analizat în Biroul executiv şi de acolo în Comisia de etică şi deontologie", a spus medicul Doru Culiceanu.

 

 

Spune-ne opinia ta