Reclamata de asociatia de bloc, s-a ales cu dosar penal pentru ca a spart peretii in apartament!

Reclamata de asociatia de bloc, s-a ales cu dosar penal pentru ca a spart peretii in apartament!
O botosaneanca s-a ales cu dosar penal, pentru ca s-a apucat de spart peretii din apartament fara a avea autorizatie de constructie.

Inspectorii de la Inspectoratul in Constructii au efectuat un control dupa ce au primit o sesizarea de la asociatia de proprietari si, in urma verificarilor efectuate, au constatat ca femeia nu avea niciun document pentru lucrarile pe care le facea in locuinta.

In prima faza a fost amendata cu suma de 1.000 de lei si i s-a dat un termen pentru a intra in legalitate, pana atunci lucrarile fiind sistate.

Numai ca femeia nu a tinut cont de masurile trasate de inspectorii in constructii si a continuat sa sparga peretii, pentru a-si amenaja locuinta.

De aceasta data, ea va trebui sa dea socoteala in instanta pentru fapta sa.

"Am facut un dosar penal pe numele unei persoane care locuieste pe strada Primaverii din Botosani datorita faptului ca a continuat executia unor lucrari in apartament, dupa ce organele de control au dispus sistarea acestora, datorita faptului ca nu avea autorizatie de construire. A fost sanctionata cu 1.000 de lei, oprite lucrarile si i-am dat termen de intrare in legalitate, sa isi faca documentatia pentru autorizatie, si nu a binevoit si atunci am fost obligati sa ii intocmim dosar penal", a declarat Viorel Ciobanu, seful Compartimentului de Constrol in Constructii Botosani.

Toti cei care intentioneaza sa isi faca amenajari in locuinte, care implica si spargerea unor pereti, trebuie mai intai sa solicite efectuarea unei expertize de catre un specialist, pe baza careia va fi intocmit proiectul, iar ulterior documentatia va fi depusa la Primaria municipiului Botosani, in vederea obtinerii autorizatiei de constructie.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
260

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
320

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
725

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...