Reclama mincinoasa amendata cu 3.000 de lei!

Reclama mincinoasa amendata cu 3.000 de lei!
Vi s-a intamplat vreodata sa cumparati un produs care, la raft, avea afisat un pret, iar la casa vi s-a incasat o alta suma? Sau un produs care la casa s-a dovedit a fi altceva?

Aceasta practica a supermarketurilor se numeste reclama inselatoare si se sanctioneaza drastic de catre inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor. Desi multi dintre botosaneni recunosc ca au intampinat astfel de probleme, din diverse motive, nu apeleaza la aceasta institutie.

Nu de putine ori, botosanenii care au iesit dintr-un magazin au constatat ca au cheltuit mai mult decat si-au calculat initial, folosindu-se de preturile afisate la raft. Si nu putini sunt aceia care intentioneaza sa isi cumpere un produs, insa la casa constata cu stupoare ca ceea ce au cumparat nu se potriveste deloc cu ceea ce au vrut.

Asa cum s-a intamplat intr-un astfel de supermarket din municipiul Botosani.

Mihai Turcanu, inspector sef OJPC: La raft a fost gasit ulei de masline si de fapt pe eticheta de pe sticla era ulei din turta de masline. Din punctul nostru de vedere, este o reclama inselatoare, deci consumatorul este prost informat.

Iar comerciantii isi gasesc tot timpul scuze.

Mihai Turcanu, inspector sef OJPC: Scuza lor a fost de genul: eu stiu, atunci s-a intamplat, atunci se primise marfa si n-au avut timp sa schimbe eticheta.

Doar ca aceste scuze nu i-au impresionat pe inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor, care au si aplicat o amenda in valoare de 3000 de lei si au dispus incetarea practicii. In perioada urmatoare, inspectorii Oficiului vor verifica toate supermarketurile din Botosani.

Urmariti subiectul pe larg la Stirile TELE M.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(A) INFORMARE din partea Primăriei comunei Mihai Eminescu

astăzi, 16:56
7

1. Primăria comunei Mihai Eminescu vă aduce la cunoștință că, în conformitate cu prevederile Ordinul  Prefectului Județului Botoșani nr. 200/19.03.2024 și ale HCL -ului nr. 49/26.0...

Elevii dintr-un oraș din Botoșani și-au dat „întâlnire” cu jandarmii!

astăzi, 15:54
42

Elevii de la Liceul „Dimitrie Cantemir" din Darabani au participat, marți dimineață, la o activitate preventivă desfășurată de jandarmii botoșăneni.Discuțiile cu liceenii s-au...

Candidații pentru funcțiile de primar și consilieri locali în comuna Mihai Eminescu și-au depus candidaturile!

astăzi, 15:31
173

Verginel Gireadă, candidatul din partea Partidului Social Democrat (PSD) – Filiala Botoșani pentru funcția de primar al comunei Mihai Eminescu, și-a depus candidatura la Biroul Electoral de ...