Recenzorii se intorc la persoanele care nu au dat CNP-ul!

Botosanenii care au refuzat sa declare CNP-ul vor fi vizitati din nou de recenzori. S-a ajuns in aceasta situatie ca urmare a declaratiilor contradictorii care au aparut in ultima perioada.

Desi initial un reprezentant al Institutului National de Statistica a anuntat ca declararea CNP-ului nu este obligatorie, cei de la Statistica au revenit si au spus ca declararea CNP-ului, in cadrul Recensamantului populatiei si al locuintelor este o obligatie si nu o optiune. In aceste conditii, acolo unde cetatenii au refuzat sa dea CNP-ul recenzorii vor trebui sa se intoarca pentru a completa chestionarele si cu aceasta informatie.

“Nu stim la nivelul municipiului Botosani cate persoane sunt care nu au declarat CNP-ul, dar a existat o reticenta din partea multora de a oferi aceasta informatie. Au fost semnalate si cazuri in care cetatenii au dat CNP-ul, si ulterior au cerut recenzorului sa il stearga. Pana acum procentul de recenzare la nivelul municipiului este de 55%", a declarat Ioan Apostu, secretarul Primariei Botosani.

Cei care refuza sa dea CNP-ul sunt pasibili de amenzi.

"Conform legii, CNP-ul este o informaţie obligatorie în programul de înregistrare, iar refuzul furnizării, către personalul de recensământ, a informaţiilor prevăzute în programul de informare sau furnizarea de date eronate sau incomplete constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă între 1.500 şi 4.500 de lei", se arată într-un comunicat INS.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inteligența artificială revoluționează evaluarea în educație!

astăzi, 09:33

Evaluarea elevilor în școli și universități este pe cale să se schimbe radical, pe măsură ce inteligența artificială (AI) își face loc în sistemul educațional. Examenele t...

Biserica rectitorită la Hlipiceni de Arhim. Ciprian Grădinaru va fi sfințită sâmbătă

astăzi, 08:24

Sâmbătă va fi resfințită Biserica „Izvorul Tămăduirii” din Hlipiceni, județul Botoșani, localitatea natală a Arhimandritului Ciprian Grădinaru, Eclesiarhul Paraclisului Cat...

Iftime vorbește despre cele mai mari greșeli. ”Când am crezut în Croitoru!” / ”Toți au vrut să mor astă-vară cu fotbalul!”

astăzi, 07:45

Valeriu Iftime, patronul celor de la FC Botoșani, a fost invitatul emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”. Omul de afaceri și viitorul președinte al Consiliului Județean Botoșani a vorbit d...