Reacția unei polițiste de la Botoșani, după incidentul din Capitală: “Atacul asupra unui polițist, este atac asupra statului”

Reacția unei polițiste de la Botoșani, după incidentul din Capitală: “Atacul asupra unui polițist, este atac asupra statului”

O polițistă din Botoșani a reacționat pe pagina sa de Facebook după incidentul dintre doi polițiști și doi bărbați din Capitală, scrie Mediafax.ro. Polițista Andra Lichiardopol spune că “atacul asupra unui polițist, este atac asupra statului” și că „polițistul este ZID între un cetățean și infractorii de cea mai joasă speță", după ce doi tineri s-au opus legitimării și au încasat o bătaie serioasă.

Polițista din Botoșani a postat pe contul său de Facebook o reacție la comentariile apărute în public, în urma incidentului dintre forțele de ordine și doi cetățeni, din Capitală, potrivit Stiripesurse.ro.

Între timp, postarea a dispărut, însă cuvintele sale au făcut deja înconjurul României, spre deliciul polițiștilor care îi dau dreptate, dar și spre uluirea populației închise în casă, care abia acum a înțeles cu adevărat, cu subiect și predicat, ce înseamnă forța coercitivă a statului în starea de urgență, precum și faptul că această Stare de Urgență a eliminat libertățile cetățenești.

Andra Lichiardopol, scrie că a scos-o din sărite și a enervat-o comentariul unei femei care spunea: „o să ieșim peste voi (n.r. polițiștii ) în stradă!".

În mesajul său, polițista se adresează acestei femei.

„Păi, măi doamna profesor de muzică, și toți ceilalți cetățeni indignați, cetățeni de bine, nu bombardieri și copilași care abia și-au șters mucii de la năsuc și pentru că au internet își permit să înjure Poliția ca la ușa cortului...nu uita, dragă doamnă, că polițistul este ZID între dumneata și infractorii de cea mai joasă speță!!! Atacul asupra unui polițist, fie el și verbal, este atac asupra statului, implicit asupra cetățeanului onest! Legile nu mai ajută polițistul demult! Toate legile sunt favorabile infractorului! În curând veți fi tâlhăriți și jefuiți de toți aceia pe care Covid-ul i-a alungat de prin țările unde cerșeau sau cine știe ce <îndeletniciri> mai aveau, iar polițistul este legat de mâini!", scrie Andra Lichiardopol.

Potrivit acesteia, „amenzile nu au efect asupra acestor specimene, cu dosarele penale sunt obișnuiți, iar pușcăria pt ei este hotel de lux cu păpică!"

Tot adresându-i-se cadrului didactic, polițista o întreabă cum ar reacționa dacă „un elev v-ar scuipa în plină pandemie, v-ar înjura?".

Răspunsul îl oferă tot ea: „Știu! Ați (...) chema Poliția în ajutor! Și ghiciți ce?! Orice ar face Poliția și oricât de mult ar vrea să vă ajute, nu poate! Pentru că sancțiunea în astfel de speță ar fi doar o simplă amendă! Nu-i așa că nu vă încălzește??? Sunt convinsă că nu! La cât de înverșunată sunteți în comentariul instigator, cel mai probabil că ați fi luat și i-ați fi aplicat o corecție elevului, nu-i așa?! Căci românul este dat naibii de când este pe pământ!".

Polițista îi mulțumește și persoanei care a filmat incidentul din Capitală, spunând că „ne-a mai scăpat de un polițist bun", explicând că cel mai probabil polițiștul își va pierde serviciul.

Andra Lichiardopol are și un mesaj către cei care i-au acuzat pe polițiști de abuz. „Să vă apere pisicuțele cu pantalonii strânși pe gleznă...întocmai în litera legii, legea aia de care vorbeam mai sus, favorabilă infractorului! Nu există abuz! În 14 ani de activitate nu am văzut un singur polițist care să ia un om de pe stradă și să-l agreseze pur și simplu! Din contră! Am văzut polițiști și jandarmi cu multă răbdare...prea multă! Voi ăștia indignați meritați să trăiți printre astfel de specimene toată viața voastră! Fără Poliție!!! Și acum sunt curioasă...ce ați fi făcut voi în locul polițistului? Când refuză să se legitimeze, te scuipă și te înjură?".

Postarea tinerei polițiste de la Botoșani a strâns zeci de comentarii de ambele părți, atât a celor celor care susțin aplicarea cu duritate a ordonanțelor militare pentru stoparea Covid-19, cât și din partea celor care refuză să accepte că România nu mai este în aceste momente o democrație, iar libertățile cetățenești se află în mâna polițiștilor.

Iată și imaginile în urma cărora a reacționat polițista de la Botoșani și care au generat sute de comentarii astăzi în mediul on-line:

Sursa: StiripeSurse.ro

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesoara anului s-a născut în orașul lui Eminescu: ”Mă fascinau sărbătorile de iarnă la bunici, la Botoșani!”

astăzi, 12:31
213

Născută în Botoșani, Lăcrămioara Cule este astăzi profesoară la Școala Gimnazială Scărișoara, din județul Olt.Dacă în alte școli se restructurează posturi din lipsă de ...

Restricții la apă în județul Botoșani! VEZI zonele afectate

astăzi, 11:47
585

Din cauza condițiilor meteo caracterizate de lipsa precipitațiilor și inevitabil creșterea consumului de apă pentru satisfacerea cerințelor din agricultură și gospodăriilor din mediul rural, ...

Ionuț-Bogdan Cărăușu: ”Ce mai înseamnă calitatea de a fi independent în zilele noastre?”

astăzi, 11:43
29

Dragi botoșăneni,Am aflat din presă că un consilier local PNL care candidează, chipurile independent, „se va afla duminică, 26 mai, începând cu ora 12.00, în fața Ci...