Reacția IJJ Botoșani în cazul candidatului care a urinat în sala de examen. „Soluția a fost una de compromis”

Reacția IJJ Botoșani în cazul candidatului care a urinat în sala de examen. „Soluția a fost una de compromis”

Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani a reacționat cu privire la situația în care un candidat a urinat în sala de examen, sâmbătă, în timpul probei teoretice a concursului de admitere la Școala de Subofițeri Jandarmi din Fălticeni. Reprezentanții instituției au precizat că „a fost o soluție de compromis”.

„Supraveghetorii din sala de concurs s-au confruntat cu o situație nemaiîntâlnită în ultimii trei ani, de când metodologia specifică privind organizarea și desfășurarea probei de evaluare a cunoștințelor candidaților în cadrul concursului de admitere la unitățile de învățământ postliceal ale Ministerului Afacerilor Interne  prevede că după distribuirea testelor, candidații nu pot părăsi sala de concurs decât după ce au predat definitiv foaia de răspuns, nemaiavând posibilitatea să revină în sală decât la ora prevăzută în grafic, pentru a asista la corectare. Din momentul deschiderii plicului cu teste, niciun candidat nu mai poate intra sau ieși din sală decât dacă predă foaia de răspuns și semnează de predarea acesteia”, a arătat Dan Izotov, purtătorul de cuvânt al IJJ Botoșani.

Oficialul a menționat că toți candidații au luat cunoștință despre această obligație, iar cu 15 minute înainte de începerea probei au fost asigurate condițiile pentru satisfacerea nevoilor fiziologice, pentru a evita apariția unor astfel de situații neprevăzute în metodologia specifică.

„Soluția, cu acordul celorlalți candidați și posibilă prin absența candidaților de sex feminin din sală, pentru rezolvarea situației apărute a fost una de compromis, prin care s-a urmărit, în primul rând, interesul candidatului pentru finalizarea testului, dar și respectarea metodologiei. Precizăm că acesta s-a clasat între primii din cei peste 800 de candidați, fiind declarat admis”, a adăugat Izotov.

Reprezentantul IJJ a afirmat că metodologia de concurs va fi modificată, pentru a reglementa astfel de situații.

 

Spune-ne opinia ta