Reacția conducerii Spitalului Mavromati, după ce un medic a făcut publice imagini “dezolante” de la spitalul unde lucrează

Reacția conducerii Spitalului Mavromati, după ce un medic a făcut publice imagini “dezolante” de la spitalul unde lucrează
Conducerea Spitalului Județean Mavromati a venit, joi, cu o serie de precizări după ce un medic a publicat pe o rețea de socializare mai multe fotografii din curtea spitalului în care lucrează.

În imaginile postate de medicul Elena Cardaș, din curtea Secției exterioare de la Săveni, se pot vedea anexe pline de gunoaie, bănci rupte, tâmplărie veche, spații insalubre.

Directorul medical al Spitalului Județean, medicul Angela Țurcanu, a menționat că toate clădirile și spațiile care apar în fotografii aparțin Primăriei orașului Săveni și sunt dezafectate, în acestea nedesfășurând-se vreun fel de activitate ce ține de unitatea sanitară.

“Domnul manager și-a stabilit ca obiectiv de suflet reabilitarea Secției exterioare Săveni. Dânsul ține în mod deosebit și a urmărit îndeaproape tot ce s-a făcut la Secția de la Săveni. Imaginile făcute publice sunt cu clădiri vechi, dezafectate, ale vechiului spital orășenesc Săveni, spital cu peste 600 de paturi în momentul înființării, sunt clădiri aflate în proprietatea Primăriei Săveni, în curs de conservare. Noi am primit în administrare de la Primăria Săveni pavilionul unde funcționează Pediatria, Secția de Medicină Internă și biroul de internări, centrala termică și zona băcătăriei", a declarat medicul Angela Țurcanu, care a mai menționat că anul trecut au fost alocate fonduri pentru investiții la Secția de la Săveni.

Medicul Elena Cardaș, cel care a făcut publice imaginile, spune că a fost interpretată greșit postarea ei și nu a vrut decât să tragă un semnal de alarmă autorităților referitor la situația imobilelor prezentate în fotografii.

Chiar dacă pe rețeaua de socializare a scris “Aceasta este fata nevazuta a spitalului unde muncesc. Saveni, 2016", Elena Cardaș a precizat că nu a făcut referire la managementul Spitalului Județean.

Clădirile prezentate în fotografii se află la aproximativ 20 de metri de unitatea sanitară.

“Eu am intitulat colajul meu de fotografii spitalul fantomă în niciun caz Spitalul Mavromati. Toate fotografiile se referă la un spital construit după Războiul de Independență. Eu am rămas impresionată prost să văd că acele clădiri cândva foarte frumoase sunt acum dezafectate și în paragină și practic multe din ele ar trebui demolate pentru că sunt un focar de infecție. Nu am făcut niciun fel de referire la managementul spitalului. M-am reveferit la un spital care cândva a fost un spital mare", a spus medicul Elena Cardaș.

Contactat telefonic, primarul orașului Săveni, Relu Târzioru a spus: “Sunați la Spitalul Județean. Nu sunt în localitate"

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliţiştii botoşăneni, alături de elevi în „Săptămâna prevenirii criminalităţii” (Foto)

astăzi, 19:25
19

Prima zi a  „Săptămânii prevenirii criminalităţii 2024” a fost dedicată prevenirii victimizării minorilor,  poliţiştii de prevenire fiind alături de elevii din cla...

Senator Vasile Cristian Achiței: Vot final pe legea pentru aprobarea finanțării autostrăzii A7 (Foto)

astăzi, 18:56
24

„Astăzi, în calitate de senator, am votat pentru adoptarea Legii nr. 264/2024, prin care se aprobă contractul de finanțare a construcției autostrăzii A7 Ploiești-Siret printr-un cred...

Copiii unei grădinițe din Ștefănești au luat lecții de educație rutieră de la polițiști (Foto)

astăzi, 18:36
21

Polițiștii le-au prezentat copiilor regulile de circulație și importanța respectării acestora  pentru prevenirea implicării în evenimente rutiere nedorite.Într-o modalitate...