Reacţia autorităţilor italiene după tragedia din Calabria: licenţele "şacalilor" au fost retrase

Reacţia autorităţilor italiene după tragedia din Calabria: licenţele "şacalilor" au fost retrase
Autorităţile italiene, prin intermediul Ambasadei României de la Roma, au comunicat faptul că au fost retrase licenţele de operare ale tuturor companiilor de pompe funebre implicate în scandalul provocat după teribilul accident din Calabria, in urma caruia au murit sase persoane, dintre care trei erau din Botosani.

MAE, se arată într-un comunicat remis Gazetei Româneşti,  exprimă "condoleanţe familiilor îndurerate şi va întreprinde toate demersurile de asistenţă consulară specifice unei asemenea situaţii".

Tragedia feroviară din Italia, în care au murit şase români, trei dintre ei fiind din judetul Botosani, s-a transformat într-o macabră luptă între firmele de pompe funebre. Televiziunile locale au prezentat imagini după accidentul din oraşul Roganelli, din Calabria.
 
Românii, trei femei şi trei bărbaţi, erau într-o furgonetă, care a fost lovită de un tren, la o trecere peste nivel. Nu au avut nicio şansă să scape cu viaţă.
 
Imaginile de la locul accidentului au fost dramatice: descarcerea a durat patru ore.
 
Scandalul a început la sosirea angajaţilor de la câteva firme de pompe funebre, care s-au luptat pentru recuperarea cadavrelor. Urmau să încaseze în jur de 4000 de euro pentru fiecare victimă. Rudele au asistat îngrozite la spectacolul macabru.
 
Trei botosaneni au murit in tragicul accident!
 
Autoritatile botosanene au primit in cursul zilei de astazi informare oficiala ca trei dintre persoanele decedate in accidentul feroviar din regiunea Calabria, Italia, sunt din judetul Botosani.
 
 Este vorba despre doi tineri din localitatea Bobulesti, Stefanesti, Marinela Iuliana Şaramet, in varsta de 18 ani, si Mădălin Dumitru Doroftei, de 23 de ani.
 
 Cea de-a treia persoana decedată este Giorgel Cantea, din localitatea Alba, Hudeşti, în vârstă de 41 de ani. 

Mesaje de condoleanţe
 
Preşedintele Republicii italiene, Giorgio Napolitano, şi-a exprimat prin intermediul prefectului din Cosenza, Raffaele Cannizzaro, condoleanţele pentru tragedie, arătându-se “profund afectat.
 
"O tragedie care îndurerează întreaga comunitate din Rossano şi din zona calabreză, a spus primarul din Rossano, Giuseppe Antoniotti. “Moartea a şase lucrători reprezintă o pagină de durere căreia nimeni nu reuşeşte să i se sustragă. Nu pot să nu mărturisesc că această tragedie este şi mai gravă pentru că au fost implicaţi cetăţeni români oaspeţi ai comunităţii noastre din motive de muncă şi subzistenţă financiară. Întregii comunităţii româneşti, bine integrată în societatea noastră, îi adresez solidaritatea tuturor cetăţenilor din Rossano", arata gazetaromaneasca.com.
 



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lucian Trufin: „Obiectivul meu este ca pacienții din spitalele aflate în cordoonarea Consiliului Județean Botoșani să fie tratați la fel ca în spitalele private”

astăzi, 12:04
4

Candidatul PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani, Lucian Trufin, a inclus în oferta sa electorală un program dedicat modului în care sunt tratați pacienț...

Gest de omenie făcut de doi polițiști pentru o bătrână din județ! (Foto)

astăzi, 11:35
111

O bătrână de 80 de ani din județul Botoșani a apelat 112 în cursul zilei de sâmbătă, 18 mai 2024, pentru a sesiza că nu mai știe nimic de fiul său și că nu l-a mai văzut ...

Se întâmplă lângă noi: Tânăr din Suceava, victimă a înșelătoriei online, ce recomandă oamenii legii!

astăzi, 10:43
102

Sâmbătă,18.05.2024, ora 10:15, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată de către un tânăr despre faptul că a fost înșelat cu suma de 900 lei de către o persoan...