REACȚIA agentului UMILIT de ȘEFUL din POLIȚIA CLUJ, după ce comisarul-șef a DEMISIONAT: "Ce exemplu a dat?"

REACȚIA agentului UMILIT de ȘEFUL din POLIȚIA CLUJ, după ce comisarul-șef a DEMISIONAT: "Ce exemplu a dat?"
Agentul care a demisionat din Poliţia Română, după ce şi-a recăpătat onoarea în mai multe procese, a acordat un interviu, pentru Evenimentul Zilei, în care se referă la demisia/demiterea şefului care l-a umilit, comisarul şef Cristian Pintea.

Cum vedeţi eliberarea din funcţie a comisarului şef Pintea?


Pe mine nu mă interesează că dl. comisar şef Pintea a fost eliberat din funcţie sau că şi-a dat demisia. Ceea ce mă interesează, ţinând cont de sentinţele definitive şi de concluziile Corpului de Control a Guvernului, imi pun întrebarea cum un astfel de om mai poate sta într-o funcţie de conducere a unei structuri poliţieneşti,  pentru că, pe lângă abilităţile necesare trebuie să fii şi un bun exemplu pentru subalterni. Ori ce exemplu a dat doar dacă priviţi şi analizaţi cazul meu.

Este Poliţia Română o instituţie care se va putea reforma sau este închistată în trecut?


Un sistem se reformzează extrem de greu. Cu o floare nu se face primăvară. Ca să se reformeze această instituţie, trebuie mult mai mult decât am făcut eu. Trebuie ca fiecare ofiţer şi agent din Poliţia Română să ia atitudine, să se unească toţi, pentru că doar uniţi putem să câştigăm şi să facem o instituţie modernă. Asta nu s-a întâmplat şi în cazul meu decât cu foarte puţine excepţii.

Despre ce excepţii vorbiţi?


De exemplu, despre câţiva dintre colegii mei, agenţi de la Poliţia Rutieră Cluj. Este vorba despre agenţii Nicu Dordai, Mihaela Suciu şi Vasile Măhălean. Ultimul a fost presat în timpul anchetei disciplinare să îşi schimbe de mai multe ori raportul, ca să cadreze cu sesizarea depusă împotriva mea, de comisarul şef Cristian Pintea. Ulterior, în instanţă agentul Măhălean a revenit şi a spus tot adevărul. La nici unul dintre ei nu le-a fost frică şi nu au cedat presiunilor, chiar dacă ei erau simpli agenţi iar domnul Pintea era adjunctul şefului IPJ Cluj.

Bun, dar poate Poliţia Română să se reformeze?

Ce pot să spun este doar referitor la cazul meu. De exemplu, am auzit că şeful Corpului de Control al IGPR a declarat că nu a auzit despre cazul meu decât în acest an. Eu am contestat IGPR fiecare sancţiune pe care am trimis-o. Când au venit cei de la Corpul de COntrol al IGPR, în acest an la CLuj, mi-au spus că "dacă aşa mi-am aşternut, aşa dorm". Păi ce reformă se poate face cu acest mod de a înteţelege lucrurile?

Conform procedurilor poliţieneşti, comisarul şef Pintea ar putea fi numit într-o altă funcţie de şef, făcă concurs.

Şi eu m-am pus această întrebare când am aflat că şi-a dat demisia sau a fost demis. Eu ştiu ce înseamnă această procedură pentru că la gradul lui profesional trebuie să i se pună la dispoziţie o altă funcţie de şef. Dar ce moralitate are el ca şef să se prezinte înaintea subalternilor, să vină şi să le ceară să respecte legea. Dacă tu eşti dovedit de instanţă că ai acţionat exact invers, să nu zic penal, atunci cum mai poţi să le ceri respectarea legilor când tu le încarci.

Vă gândiţi să faceţi plângere penală?


După ce am citit concluziile raportului de control mă gândesc serios să consult un avocat, pentru a studia toate actele şi pentru a vedea dacă aş putea să depun o plângere penală împotriva celor vinovaţi. Am aflat foarte multe lucruri pe care nu le ştiam. M-a afectat foarte tare frazele din acest raport care se referă la faptul că şefii IPJ CLuj au acţionat cu dublă măsură şi că au avut în permanentă preocuparea de a-mi găsi motive de sancţionare.

Multă lume întreabă cum se numeşte psihologul care a intrat în jocul şefilor IPJ Cluj şi a acceptat să vă scoată cu probleme psihologice.


Se numeşte Nicoleta Bob. Vreau să le transmit românilor că eu nu vreau "sânge". Am fost inclus, zic eu abuziv, într-un program de consiliere psihologică pentru o perioadă de şase luni. Apoi rezultatul a fost că nu sunt evidenţiate probleme de natură psihologică. În trei ani am fost testat de trei ori. De două ori am ieşit bine şi a treia oară am fost inclus în acel program. Dacă avocatul va spune că existe motive care să ţină o eventuală plângere penală toate acestea le voi scrie acolo.

Părinţii dvs ce zic?


Mă felicită şi mă susţin. Le-am mai descreţit frunţile după atâţia ani de calvar.


www.evz.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu violent într-o gospodărie din Botoșani, proprietarul a sunat imediat la 112!

astăzi, 12:12
1

Incendiul violent a izbucnit, în urmă cu puțin timp, într-o gospodărie din localitatea Poiana. Îngrijorat că flăcările ar putea să ajungă la casă și celelalte contrucții, ...

Lucian Trufin își prezintă soluțiile pentru Sănătate (Video)

astăzi, 11:24
25

Candidatul PSD pentru Consiliul Județean: „Vom  construi 3 spitale noi în județ”„Am promis că nu mă voi angaja în dispute politice ca alți candidați și c...

FC Botoșani - CS Mioveni, astăzi de la ora 20:00

astăzi, 11:12
86

FC Botoșani întâlnește formația CS Mioveni în barajul de menținere/promovare în Superligă.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!FC Botoș...