Reabilitarea Teatrului Mihai Eminescu, în impas! "Am comandat o contraexpertiză"

Reabilitarea Teatrului Mihai Eminescu, în impas! "Am comandat o contraexpertiză"
Reabilitarea Teatrului Mihai Eminescu pare să fi ajuns într-un impas, ritmul lucrărilor fiind redus din cauza problemelor care au fost identificate la structura de rezistenţă a clădirii şi care nu au fost prevăzute în proiectul iniţial.

Iar sumele care se vehiculează în urma expertizei ce a fost făcută sunt uriaşe, de ordinul milioanelor de euro, bani pe care municipalitatea nu are de unde să îi ia.

Primarul Ovidiu Portariuc a precizat că a fost comandată o contraexpertiză şi că lucrurile trebuie analizate cu maximă responsabilitate.

“Sunt nişte probleme mari de proiectare acolo. Se pare că din motive obiective nu s-a putut prevede gradul de uzură al acelei structuri de rezistenţă. S-a făcut o expertiză, s-au vehiculat anumite sume care ar fi necesar a fi suplimentate pentru consolidare, am mai comandat o contraexpertiză, cu alte sume. E o decizie cu responsabilitate majoră din punct de vedere tehnic şi decizia o poate lua doar un specialist. Probabil vor avea săptămâna viitoare o nouă întâlnire şi vor trebui să decidă pentru că sumele care au reieşit în urma calculelor făcute de către cei care au realizat ultima expertiză sunt foarte mari, nu sunt accesibile. Vorbim de cel puţin 30-40 de procente costuri suplimentare. Ţinând cont că este o investiţie majoră, cred că la o asemenea decizie unde se vehiculează sume de milioane de euro e bine să măsurăm de zece ori şi să tăiem o dată", a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 5 milioane de lei, finanţarea fiind de la Uniunea Europeană. Termenul de finalizare este 24 decembrie, dar acesta va fi depăşit, din cauza lucrărilor suplimentare apărute

 

Spune-ne opinia ta