Reabilitarea Casei Garabet-Ciomac scoate 2 milioane de lei din bugetul CJ, dar aduce puncte Spitalului Judetean, spune Arosoaie!

Reabilitarea Casei Garabet-Ciomac scoate 2 milioane de lei din bugetul CJ, dar aduce puncte Spitalului Judetean, spune Arosoaie!

 MIHAI AROSOAIE  

Consiliul Judetean vrea sa vina in sprijinul Spitalului Judetean Mavromati, pentru ca unitatea sa primeasca o clasificare mai buna. Potrivit vicepresedintelui Consiliului Judetean, Mihai Arosoaie, in cladirea care adaposteste o parte din arhivele Spitalului Judetean, respectiv Casa Garabet-Ciomac, de pe strada Puskin, care este si monument istoric, se are in vederea infiintarea unui centru de formare profesionala continua si cercetare pentru personalul medical.

"Se vor face niste sali de clasa unde se poate preda si practic si teoretic. Am gandit infiintarea acestui centru ca unul din punctele care vor mari gradul Spitalului Judetean, in sensul ca unul din punctele pe care trebuie sa le indeplineasca pentru a obtine un grad mai mare este acela de invatamant si de cercetare", a spus Mihai Arosoaie, vicepresedintele Consiliului Judetean Botosani.

Consiliul Judetean a luat deja legatura cu un arhitect, care a facut un calcul estimativ al lucrarilor, reabilitarea Casei Ciomac ridicandu-se la circa 2 milioane de lei.

Mihai Arosoaie a spus ca in sedinta de Consiliu Judetean de la sfarsitul lunii va fi un proiect de hotarare in vederea alocarii unei sume pentru realizarea proiectului, urmand ca ulterior sa se identifice sursa de finantare pentru reabilitarea imobilului.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

astăzi, 18:51
152

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

astăzi, 18:02
297

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
70

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...