Razie a politistilor botosaneni cu sprijinul celor nemteni! Vezi in ce a constat actiunea! GALERIE FOTO

În perioada 16-19 iulie a.c., din dispoziția șefului Poliției Române, pe raza județelor limitrofe frontierei cu statele non-UE, respectiv Satu-Mare, Maramureş, Suceava, Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Timiş, precum şi pe raza de competenţă a Secţiilor Regionale de Poliţie Transporturi Timiş, Cluj şi Iaşi, polițiștii acționează, în sistem integrat, pentru prevenirea faptelor ilegale și impunerea legii.

La Botosani, politistii rutieri au actionat alaturi de colegii din Neamt, care au venit cu 10 echipaje.



Ieri, peste 2.500 de polițiști au acționat pe raza celor 10 județe, limitrofe frontierelor cu Ucraina, Moldova și Serbia.

Structurile teritoriale de poliție au fost îndrumate și sprijinite de ofițeri specialiști din cadrul direcțiilor centrale din Inspectoratul General al Poliției Române.



Polițiștii au efectuat 626 de controale la unităţi comerciale, 26 de percheziţii domiciliare și au instituit 283 de filtre rutiere.

Astfel, au constatat 181 de infracţiuni, dintre care 97 în flagrant. Din totalul infracțiunilor, 41 sunt de natură judiciară, 74 de natură economico-financiară, 36 la regimul circulaţiei, 24 la regimul armelor şi muniţiilor şi 6 alte genuri de infracţiuni.



Pentru comiterea acestor fapte sunt cercetate 243 de persoane, faţă de 5 dintre acestea fiind luată măsura reţinerii, iar față de 6 cea a arestării preventive. Pe parcursul acțiunilor desfășurate, polițiștii au confiscat 513.500 țigarete, au indisponibilizat 12 autoturisme și au identificat 2 depozite ilegale de țigarete.



De asemenea, au confiscat 23 de arme, dintre care 10 letale și 13 neletale, precum și 441 de bucăți de muniție. Polițiștii au reținut 120 de permise de conducere și retras 129 de certificate de înmatriculare.

Valoarea bunurilor confiscate este de aproape 400.000 de lei.

















 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Noi oportunități de dezvoltare pentru municipiul și județul Botoșani!

astăzi, 17:15

Proiectul, în valoare de 15,91 milioane de lei, este finanțat prin Programul Operațional de transport PT 2021-2027 și prevede abordarea integrată a transportului de persoane tip navetă pe i...

(P) Importanța licenței cazinourilor online: Cum verifici siguranța platformelor

astăzi, 16:36

În lumea fascinantă a jocurilor de noroc online, siguranța și încrederea sunt esențiale. Cu toate acestea, navigarea prin multitudinea de opțiuni poate fi copleșitoare, mai ales pent...

Mesajele de avertizare a populației și tehnologia utilizată! (Video)

astăzi, 16:21

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență ne aduce la cunoștință metoda prin care este difuzat un mesaj de avertizare a populației.    Operatorul Sistemului RO-ALERT are la ...