Răzbunarea găinilor: Au ucis o vulpe care credea că are în față festinul vieții ei

Răzbunarea găinilor: Au ucis o vulpe care credea că are în față festinul vieții ei

O vulpe a reusit sa patrunda intr-o ferma din Franta si a crezut, pentru cateva secunde, ca va fi festinul vietii ei. E drept, nu avea prea multa experienta, avand doar sase luni. Dar stia ca gainile sunt pentru mancat. S-a inselat amarnic.

Indata ce usile s-au inchis in urma ei, pasarile au tabarat de peste tot, cu ciocuri si gheare. "A fost un instinct de turma", gainile atacand vulpea mai ales in zona gatului, explica Pascal Daniel, reprezentant al Le Gros Chene.

Sau poate in pasari s-a trezit stramosul adormit, Tyrannosaurus rex, arata, mai in gluma, mai in serios, Live Science.

A doua zi a fost gasit si trupul fara viata al vulpii ghinioniste.

Gainile sunt departe de a fi niste pasari docile, spun cei care le cresc. Printre ele se afla unele care ar face orice ca sa urce in ierarhie. Ciupesc, lovesc, intimideaza, nu se dau in laturi de la nimic pentru a ajunge in varf. Prin urmare, cele mai agresive conduc si acestea dau tonul intregului grup, ceea ce, probabil, s-a intamplat si acum.

Intr-adevar, cele aflate sus in ierarhie au parte de hrana cea mai buna, apa, insa, in schimb, trebuie sa asigure securitatea grupului in caz de pericol.

De altfel, un studiu din 2016 a aratat ca exista portiuni din genomul gainii asociate cu comportamentul agresiv.

In mod normal, insa, astfel de lupte nu se termina asa. O vulpe matura care a intrat in ferma cu cativa ani in urma a facut ea prapad printre gaini, a mai spus Daniel.

xiare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
123

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
475

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
186

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...