Razboi la granita cu Romania: Soldatii ucraineni, luati ostatici de trupele rusesti

Tensiunile cresc in Ucraina, mai ales in peninsula Crimeea, in contextul semnalelor privind o interventie militara rusa.

Consiliul de Securitate si Apararea a Ucrainei a decretat, inca de duminica dimineata, mobilizare generala, toate persoanele sunt asteptate la comisariatele militare. Kievul cere ajutorul SUA, UE si NATO.

In plus, nave militare ruse dotate cu echipamente antisubmarin au intrat in portul din Sevastopol fara acordul serviciului de frontiera al Ucrainei. Mai mult, un convoi de 12 camioane rusesti se indreapta ca capitala regionala a Crimeii, Simferopol, anunta AP. Jurnalistii au numarat 12 camioane in care se afla soldati, doua ambulante si un tanc Tiger.

Soldatii ucraineni sunt luati ostatici in Crimeea de trupele rusesti, anunta AFP. Steagurile ucrainene din peninsula sunt date jos si inlocuite cu steaguri rusesti.

Presedintele interimar al Ucrainei, Olexandr Turcinov, a declarat, duminica, ca "situatia este foarte serioasa. Armata rusa blocheaza mai multe baze militare ucrainene din Crimeea. Aceasta a dat un ultimatum, cerand soldatilor nostri sa se dezarmeze sau bazele vor fi atacate. Ultimatumul a expirat la 5 dimineata. Nu au atacat bazele la 5, dar situatia este tensionata. Nu am putut sa dau de presedintele Vladimir Putin sau de premierul Dmitry Medvedev", a declarat acesta, conform Kiev Post.

"Ucraina isi apara bazele si actioneaza conform legilor sale. Intentia Rusiei este sa blocheze economia Ucrainei si sa porneasca haosul", a mai apus acesta.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ionică, pomenit zi de zi prin oficierea Sfintei Liturghii și a Slujbei parastasului!

Saturday, 28 September 2024

Au trecut două săptămâni de când Părintele Ioan Alupoaiei, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani, a părăsit această lume. După tradiția veche și gene...

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

Saturday, 28 September 2024

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

Saturday, 28 September 2024

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...