RĂZBOI fără precedent în SUA, după legalizarea căsătoriilor gay. Candidat la președinție: Este un act TIRANIC. Nu mă voi supune!

RĂZBOI fără precedent în SUA, după legalizarea căsătoriilor gay. Candidat la președinție: Este un act TIRANIC. Nu mă voi supune!
Decizia Curții Supreme de Justiție din SUA naște reacții dintre cele mai vehemente în Statele Unite. După senatorul Ted Cruz, un alt candidat la președinția Americii se revoltă.

Fostul guvernator al statului Arkansas, Mike Huckabee, a remis o declarație de presă în care a precizat că nu se va "supune unei curți imperiale" și deciziei sale de a face legal mariajul homosexual în toate cele 50 de state, scrie activenews.ro.

"Nu voi achiesa unei curți imperiale, așa cum nici părinții noștri fondatori nu s-au supus Monarhiei Britanice. Trebuie să rezistăm și să respingem tirania judiciară, nu să ne retragem", a afirmat el, citat de USA Today.

Mai mult, acesta a spus că decizia este "irațională și neconstituțională".
"Această decizie irațională și neconstituțională de a respinge dorința cetățenilor din peste 30 de state se va dovedi una din cele mai dezastruoase din istoria curții. Singurul lucru mai rău decât această decizie greșită și falimentară ar fi ca președintele și Congresul să capituleze în fața acestui act neconstituțional, tiranic", a spus Huckabee.

Candidatul la președinția SUA a pus la îndoială autoritatea Curții Supreme de Justiție.

"Această curte nu poate să abroge legile naturii și ale lui Dumnezeu asupra mariajului, așa cum nu poate să schimbe legea gravității. Sub Constituția noastră, Curtea nu poate emite legi. Dacă va fi acceptată de Congres și de Președinte, această decizie va fi o lovitură serioasă libertății religioase, care este nucleul Primului Amendament", a conchis el.

Ted Cruz: Sunt cele mai NEGRE 24 de ore din ISTORIA țării

Senatorul de Texas, Ted Cruz, a reacționat violent după decizia Curții Supreme de Justiție din Statele Unite, care a legalizat căsătoriile între persoane de același sex la nivelul întregii țări.

"Acestea sunt printre cele mai negre 24 de ore din istoria națiunii noastre", a spus Cruz în cadrul unei emisiuni de la Fox News.

Cruz, care este și candidat republican la președinția SUA, a continuat și a spus că decizia Curții nu are nicio legătură cu Constituția țării.

"Această decizie radicală își propune să pună la pământ legile în privința căsniciei din interiorul statelor. Nu are absolut nicio legătură cu Constituția Statelor Unite ale Americii. Au inventat-o ei", a afirmat senatorul.

Acesta a conchis: "Este o decizie ilegală și prin adoptarea ei, au subminat legitimitatea fundamentală a Curții Supreme de Justiție a Statelor Unite".
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

astăzi, 19:09
181

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

astăzi, 17:41
254

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
583

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...