Razboi deschis intre Boc si Andronescu!

Premierul Emil Boc îşi menţine decizia privind remanierea ministrul Educaţiei în cazul în care aceasta nu va renunţa la ordinul privind numirea directorilor de şcoli.

"Dacă directorii de şcoli vor fi schimbaţi din ordin al ministrului Educaţiei, din acel moment voi proceda la remanierea ministrului Educaţiei. Acest ordin este contrar atât legii educaţiei naţionale, pe care am promovat-o, cât şi principiului descentralizării, prin care lăsăm prerogativele la nivelul comunităţilor în vederea numirii directorilor de şcoli", a afirmat Boc, după şedinţa coaliţiei, la care a participat şi ministrul Ecaterina Andronescu.

De partea cealată, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, pare decisă să-şi menţină ordinul de schimbare a directorilor de şcoli numiţi prin delegaţie şi nu prin concurs.

Andronescu a atras atenţia că în prezent legea educaţiei asumată în Parlament nu a fost încă promulgatpă şi nu este altfel în vigoare.

"Pot să plec asta azi sau mâine (de la conducerea ministerului Educaţiei - n.r.) nu mă interersează. Mă interesează problema şcolii. Suntem responsabili pentru lucrurile pe care le avem în ordine. Dacă avem o lege a educaţiei asumată şi se promulgă săptămâna aceasta, atunci trimitem directorii la concurs. Ordinul meu s-a îndreptat către cei numiţi prin delegaţie, avea drept ţintă depolitizare, stoparea politizării. Din informaţiile pe care le avem primite de la 30 de inspectorate şcolare, 2.720 de directori din 7.300 sunt numiţi cu delegaţie. Mai avem de primit răspunsuri de la 12 inspectorate, deci numărul lor va fi mai mare" a explicat Andronescu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
347

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
616

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
173

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...