Răsturnare de situaţie în Ucraina!

Răsturnare de situaţie în Ucraina!
Regiunile ucrainene Donețk și Lugansk au format sâmbătă un stat nou denumit "Republica Novorossia", într-un congres al susținătorilor federalizării Ucrainei, ce s-a desfășurat la Donețk, cu o zi înaintea alegerilor prezidențiale din Ucraina, considerate de Occident `cruciale` pentru rezolvarea crizei politice din această țară, informează agenția de presă RIA Novosti, citată de agerpres.ro.

Astfel, așa-numitul premier al `republicii populare` Donețk, Aleksandr Borodai (la origine expert în strategii politice din Rusia), și autointitulatul lider al `republicii populare` Lugansk, Aleksandr Kariakin, au semnat un acord de reunificare, în cadrul unei ceremonii la care au avut acces doar reprezentanții televiziunii oficiale din Rusia, Rossia-24.

Congresul, la care se spune că au participat 145 de delegați din opt regiuni din sud-estul Ucrainei, s-a desfășurat sâmbătă, cu ușile închise, în hotelul `Shakhtar Plaza` din Donețk.

Organismul suprem în "Novorossia", la care pot adera alte `republici populare`, va fi așa-numitul "Consiliu special", ce va fi format din câte trei reprezentanți ai fiecărei `republici`.

În cadrul așa-numitului congres s-a decis crearea unei mișcări socio-politice `Frontul popular`, care va reuni susținători ai federalizării din toate regiunile Ucrainei.

Armata ucraineană este angrenată de la mijlocul lunii aprilie într-o vastă operațiune împotriva militanților proruși din sud-estul țării, care contestă noile autorități proeuropene de la Kiev, pe care le consideră că au venit la putere în urma unei lovituri de stat la 22 februarie.

După cum transmite ITAR-TASS, în centrul Donețkului are loc în prezent un miting împotriva desfășurării alegerilor prezidențiale anticipate în Ucraina. În jur de 500 de persoane, cărora li s-au alăturat și participanții la `congres`, manifestează în Piața Lenin, agitând drapele ale forțelor de autoapărare din Donețk și ale `republicii populare` Donețk.

Ministerul ucrainean de Interne a recunoscut mai devreme că deține controlul asupra a aproximativ jumătate din comisiile electorale în regiunile Donețk și Lugansk, existând probleme în furnizarea de buletine de vot și în ceea ce privește securitatea.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

astăzi, 22:23
78

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

astăzi, 22:04
391

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

astăzi, 21:10
136

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...