Rămâne cum am stabilit. Pemierul Florin Cîţu: România nu şi-a permis în 2020 şi nu îşi permite nici anul acesta o majorare a pensiilor cu 40%

Rămâne cum am stabilit. Pemierul Florin Cîţu: România nu şi-a permis în 2020 şi nu îşi permite nici anul acesta o majorare a pensiilor cu 40%

Premierul Florin Cîţu a vorbit, la începutul ședinței de guvern de astăzi, despre creșterile de pensii în 2021. El a vorbit și despre decizia de miercuri a Curţii Constituţionale și a spus clar: „România nu şi-a permis anul trecut. Nu-şi permite nici în 2020 acest lucru”.

Guvernul va creşte pensiile în baza calendarului pe care şi l-a asumat, a spus premierul, care a declarat că România nu şi-a permis în 2020 şi nu îşi permite nici anul acesta o majorare a pensiilor cu 40%.

„În acest moment, legea merge la promulgare pentru domnul preşedinte, care are două variante: să trimită la reexaminare în Parlamentul României sau să o promulge. Vom vedea care va fi varianta. Eu vă spun că noi avem deja – acest Guvern – un precedent şi coaliţia şi-a asumat un calendar de creştere a pensiilor. Vom creşte pensiile, dar pe calendarul pe care noi ni l-am asumat. Aceasta este varianta pe care mergem noi”, a adăugat Cîțu.

Afirmația premierului vine după ce, miercuri, Curtea Constituţională a respins sesizarea Guvernului cu privire la legea care prevede majorarea cu 40% a punctului de pensie. CCR a stabilit că actul normativ este constituţional.

 

Spune-ne opinia ta