Raluca Turcan: "Ca om politic, pot sa inteleg restrictiile bugetare, ca mama, mai putin"

Raluca Turcan: "Ca om politic, pot sa inteleg restrictiile bugetare, ca mama, mai putin"

 RALUCA TURCAN  

Raluca Turcan, vicepresedintele PD-L, este convinsa ca masurile impopulare luate de Guvernul Boc se vor opri in 2010. In ce priveste recentele decizii ale Coalitiei de la guvernare in legatura cu idemnizatia pentru mame, Raluca Turcan afirma ca le intelege ca om politic, dar nu si ca mama. "Din discutiile pe care le-am avut cu colegii mei din Guvern, anul acesta va fi anul incheierii masurilor impopulare si de anul viitor vom fi parte la masuri pozitive si de relansare. Vreau sa cred asa ceva, chiar am discutat cu colegii mei si aceasta este si dorinta lor si obiectivul lor, sa incheiem cu stabilizarea economica, cu asezarea pe niste baze sanatoase a bugetului, a economiei, a institutiilor statului si de anul viitor, printr-un mecanism al institutiilor statului mult mai flexibil, sa asistam la aceasta crestere economica si imbunatatirea nivelului de trai. Va asigur ca daca ar fi fost alte resurse sau alte posibilitati de a nu apela la masurile de austeritate, le-am fi gasit", a declarat Raluca Turcan marti dimineata, la RFI, conform ziare.com.

In ce priveste recentele decizii ale Coalitiei de la guvernare in legatura cu idemnizatia pentru mame, Raluca Turcan afirma ca le intelege ca om politic, dar nu si ca mama.

"Este o decizie din pacate ancorata in realitate. Ca om politic, pot sa inteleg restrictiile bugetare, ca mama, mai putin. In acelasi timp, varianta la care s-a ajuns este oricum mai buna decat cele care au fost in discutie pana la momentul luarii deciziei finale. Putem veni cu adevarat in sprijinul mamelor, daca aceasta decizie va fi insotita de un program pe trei componente: constructia de crese de stat, stimularea investitiilor in crese private si o legislatie privind ingrijirea pe timpul zilei a copiilor", afirma vicepresedintele PD-L.

Guvernul a decis ca din 2011, concediul maternal sa fie de numai un an, fata de doi, cat este in prezent. Mamele care se intorc la serviciu vor primi un stimulent salarial de cinci sute de lei, timp de 12 luni. Indemnizatia pentru cresterea copilului ramane la valoarea de acum.

Masurile Executivului nu se aplica retroactiv, deci nu le afecteaza pe mamele din prezent, ci pe viitoarele mame.
 



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Peste 350 de jandarmi au asigurat ordinea în Botoșani în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

astăzi, 18:00
14

Dacă majoritatea cetățenilor a înțeles importanța adoptării unui comportament civilizat, au existat totuși situații în care a fost necesară aplicarea a 77 sancțiuni contrave...

Ministerul Muncii anunță: Persoanele fizice din România pot angaja și plăti personal pentru activitățile casnice

astăzi, 17:23
47

Platforma electronică destinată beneficiarilor și prestatorilor de activități casnice, care introduce un concept nou pe piața muncii, este funcțională și poate fi accesată pe adresa https://...

Peste 100 de misiuni de salvare și supraveghere desfășurate de pompierii botoșăneni în perioada minivacanței de sărbători!

astăzi, 16:44
52

Aceștia au avut 144 de misiuni, care au vizat:- acordarea primului ajutor și transportul la spital al unui număr de 101 persoane care aveau probleme medicale;- stingerea a 12 incendii gener...