Raluca Turcan: Cei care cer "congres pe bune" în PDL nu ar fi fost în conducere fără susţinere

Raluca Turcan: Cei care cer "congres pe bune" în PDL nu ar fi fost în conducere fără susţinere
Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan a declarat, marţi, că mulţi dintre democrat-liberalii care cer "congres pe bune" în PDL nu ar fi fost în conducerea partidului dacă nu ar fi fost susţinuţi de cei care au candidat la preşedinţia PDL.
 
"Cred că mulţi dintre cei care cer «congres pe bune» nu ar fi fost în conducerea partidului dacă nu ar fi fost susţinuţi de către cei care au candidat la preşedinţia partidului. Cred că într-un partid este sănătos ca cel care candidează la preşedinţia partidului să sugereze cu cine şi-ar dori să facă echipa. Evident că de aici şi până la listuţe este o cale lungă şi n-aş dori să mai trăim experienţa Convenţiei pe bază de listuţă", a precizat Turcan, pentru Mediafax.
 
Ea a arătat că la ultimul Colegiu Director al PDL s-a decis să se convoace o Convenţie Naţională mare, cu minimum 5.000 de participanţi.
 
"Cred că şi dorinţa conducerii partidului, care a luat această decizie, a fost ca în interior să avem o competiţie corectă, scoasă cât mai mult de sub influenţa jocurilor politice, care se fac oricum la toate partidele şi la toate nivelurile de alegeri", a adăugat Raluca Turcan.
 
Secretarul executiv al PDL Theodor Paleologu scrie, pe Facebook, că esenţial pentru limpezirea lucrurilor în PDL este organizarea unui congres "pe bune", fără control din partea aparatului de partid, aşa cum s-a întâmplat la ultimele două convenţii.
 
"Esenţial pentru limpezirea lucrurilor în PDL este să avem un congres «pe bune», fără control din partea aparatului de partid, aşa cum s-a întâmplat la ultimele două congrese. Dacă perpetuăm aceleaşi metode specifice centralismului democratic, ne furăm singuri căciula", scrie Paleologu pe Facebook.
 
El mai precizează că "înfrângerile usturătoare sunt un catalizator al schimbărilor interne pentru partidele care au energia şi voinţa supravieţuirii".
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
544

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
60

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
67

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...