Radu Mazare, arestat preventiv pentru 30 de zile

Primarul PSD al Constantei, Radu Mazare, a primit joi un mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Radu Mazare a fost ridicat de politisti si dus in arestul IPJ Constanta. El a fost gasit intr-un restaurant din centrul Constantei si nu a opus rezistenta, ba chiar a zambit, dand de inteles ca se astepta sa fie arestat, scrie Evenimentul Zilei.

Vineri se va decide daca va fi, sau nu, transferat in Arestul Capitalei, tinand cont ca procesul se judeca la Inalta Curte.
Miercuri s-a judecat la Inalta Curte contestatia Directiei Nationale Anticoruptie la decizia instantei supreme de a-l lasa in libertate pe primarul Constantei.

Instanta suprema a ramas in pronuntare, miercuri seara, iar decizia a fost data de judecatori joi dupa-amiaza.

Radu Mazare a venit miercuri in instanta cu o geanta, in care spunea ca are mai multe documente.

"Aici am documente. Alte documente, decat cele depuse acum doua saptamani cand instanta a spus ca eu am probat nevinovatia mea si ca DNA nu are probe, ca de aia vin cu masina mea si nu cu duba.

Am documente suplimentare. Spre exemplu, am un tabelas, din care rezulta ca tarifele la prestatiile de gunoi in Constanta sunt sensibil mai mici decat in multe alte orase din Romania", a precizat edilul de la malul marii.

Radu Mazare a fost retinut pentru 24 de ore, in acest dosar, pe 16 martie, insa nu a fost arestat ulterior, fiind eliberat dupa o decizie a judecatorilor ICCJ. Astfel, pe 18 martie s-a decis ca edilul sa fie cercetat de procurori in stare de libertate, el fiind acuzat ca ar fi luat in total noua milioane de euro mita, iar in cazul sau prejudiciul a fost de 26 de milioane de euro.

"In perioada 2006-2009, Radu Mazare a solicitat si primit circa doua milioane de euro de la reprezentantii a doua societati comerciale, in scopul facilitarii emiterii documentatiilor de urbanism necesare dezvoltarii unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intentionau sa le dezvolte in Constanta", se precizeaza intr-un comunicat DNA.

De asemenea, surse citate de televiziunile de stiri au aratat ca DNA a demarat o ancheta penala si impotriva deputatului PSD Eduard Martin, proprietarul firmei de salubrizare Polaris M Holding SRL, care i-ar fi dat sapte milioane de euro mita lui Radu Mazare pentru a castiga o licitatie.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Activități de informare desfășurate de polițiștii de la Siguranță școlară în prima lună a anului școlar!

Wednesday, 2 October 2024

Abordarea activităților a fost pe mai multe subiecte, predominând prevenirea oricărei forme de violență în mediul școlar. Polițiștii Biroului Siguranța Școlară au fost prezen...

Lemne pentru foc asigurate de municipalitatea botoșăneană: Care sunt condițiile!

Wednesday, 2 October 2024

În condițiile în care unii botoșăneni deja s-au interesat dacă va mai fi continuată această formă de ajutor, edilii au decis ca Direcția de Asistență Socială să înregistr...

USR a reușit să corecteze în Senat nedreptatea făcută la pensie celor care au lucrat în condiții grele!

Wednesday, 2 October 2024

Legea este menită să ofere recunoaștere și sprijin celor care au lucrat în condiții de muncă grele, un pas spre corectarea unei nedreptăți flagrante din Legea pensiilor promovată de Guv...