Radu Afrim, asteptat la Botosani!

Radu Afrim, asteptat la Botosani!

 RADU AFRIM  

Dupa experienta fericita cu regizorul georgian Andro Enukidze, care a montat la Botosani doua spectacole de exceptie - Sotul Akulinei si O poveste foarte simpla, Teatrul Mihai Eminescu pregateste o alta colaborare cu unul dintre regizorii de marca din teatrul contemporan.

Radu Afrim este asteptat la Botosani pe 18 iulie, conducerea teatrului sperand ca intalnirea sa se concretizeze favorabil pentru ambele parti.

Radu Afrim, nascut in apropiere de Bistrita, a aparut in teatrul romanesc odata cu noul val de regizori si actori, nu de putine ori el fiind catalogat drept un artist controversat, lipsit de inhibitii si de prejudecatile artistice care inca mai incorseteaza actul cultural al anilor 2009.

Absolvent al facultatilor de Teatru si Litere din Cluj, Afrim starneste controverse din cauza modului sau special de a lucra pe scena, obisnuind sa se elibereze de toate indicatiile anterioare, de gesturile previzibile, regizorul facand parte dintre acei artisti care isi surprind continuu publicul, fara nicio prudenta sau vreo falsa pudoare.

De altfel, Radu Afrim recunoaste ca textul nu reprezinta decat un suport si ca actul artistic devine un tot atunci cand regizorul naste povestea de sine-statatoare.

"Mi se intampla sa merg la teatru si sa tot astept sa inceapa spectacolul. Din pacate, nu incepe decat textul", spune Radu Afrim.

Regizorul cotat extrem de favorabil la nivelul Europei ar putea monta la Botosani, oferindu-ne astfel un supliment de realitate, un eveniment de exceptie, intr-un oras panicat de propriile zile in care nu se intampla nimic.

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

astăzi, 19:10
83

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

astăzi, 18:09
277

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...

Polițiștii din Botoșani au oprit un șofer care circula cu viteză, dar au înțeles imediat motivul. ”Bravo, Poliția Română!” (Video)

astăzi, 15:52
606

Fratele adolescent al botoșăneanului a suferit un accident grav în timp ce mânuia drujba în gospodărie. A fost urcat imediat în mașină pentru a ajunge cât mai repede...