Răboi total din cauza gunoiului! Ţurcanu acuză Primăria: “Se primeşte gunoiul din trei judeţe şi nu se primeşte cel din judeţul Botoşani”

Răboi total din cauza gunoiului! Ţurcanu acuză Primăria: “Se primeşte gunoiul din trei judeţe şi nu se primeşte cel din judeţul Botoşani”
Preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, a reacţionat după declaraţiile făcute miercuri de primarul Ovidiu Portariuc care a spus că situaţia rezolvării problemei privind depozitarea gunoiului din judeţ ţine de Consiliul Judeţean.

Florin Ţurcanu a dezvăluit în cadrul unei conferinţe de presă că a aflat că municipalitatea botoşăneană a acceptat ca la depozitul temporar de la marginea oraşului să fie adus gunoi de către operatori din judeţele Iaşi, Neamţ şi Suceava. Şeful CJ a spus că este inadmisibil să se întâmple acest lucru, iar operatorii de salubritate care desfăşoară activitate pe raza judeţului Botoşani sunt puşi să plătească sume foarte mari pentru a li se permite depozitarea deşeurilor la groapa deschisă temporar. 

“Nu am înţeles de ce acest domn a ieşit în spaţiul public să spună că domnul Ţurcanu trebuie să îşi rezolve problema cu gunoaiele. Eu nu am în atribuţii aşa ceva. Este o asociaţie intercomunitară din care face parte şi primăria, condusă de un comitet director şi un director pe care nu l-am numit eu. Au venit şi au spus (n.red. Urban Serv) că scumpesc la 155 de lei pe tonă dar nu au spus că preiau gunoiul de la Suceava, şi eu nu am fost de acord, am spus că botoşănenii nu pot fi groapa de gunoi a Sucevei, preluam că la Suceava sunt nişte colegi de partid care l-au rugat să preia. Preluăm gunoiul de la Neamţ, de la Iaşi, de la domnul coleg de partid de la PSD dar nu îl putem prelua de la două societăţi comerciale de pe raza judeţului Botoşani. Îi trimitem la Ţurcanu. Ce să le facă Ţurcanu? Nu poţi veni cu nişte argumente mincinoase fără să explici clar cine eşti şi unde te afli. Nu voi fi niciodată de acord cu acestea", a declarat Florin Ţurcanu.

Ţurcanu a mai spus că acuzaţiile lansate de edilul şef al municipiului sunt nefondate şi vor să inducă în eroare opinia publică.

Preşedintele CJ a spus că dacă s-ar deschide şi mâine depozitul de la Stăuceni, deşeurile nu ar putea fi depozitate până când nu se va stabili, prin licitaţie publică, operatorul care va administra, procedură ce este de durată.

“Declaraţii sunt pur politice, nu au nicio acoperire şi au fost făcute de un cetăţean care vremelnic conduce un municipiu şi din respect pentru cetăţeni nu a ieşit să spună adevărul doar aruncă declaraţii politice, fără nicio acoperire şi pleacă. Avem la Săveni o groapă deschisă până în 2017, avem o groapă la Darabani care a fost închisă prin Hotărâre de Guvern. Primarul respectiv a făcut solicitare la AM POS Mediu să le aprobe o platfomă temporară, dar nu a venit aprobarea din motive pe care nu le ştim şi acum avem funcţionale gropile de la Botoşani şi Săveni, unde se poate depozit", a afirmat Ţurcanu.

Acesta îl avertizează pe primarul Ovidiu Portariuc că în momentul în care se va deschide groapa de la Stăuceni nu va fi primit gunoiul adus de operatorii din alte judeţe.

 “Noi nu suntem de acord să luăm de la Iaşi, Neamţ şi Suceava. Ei adună acum gunoiul din trei judeţe, fără să spună opiniei publice, pentru că face un venit suplimentar din punctul meu de vedere. Este o chestiune pur politică.", a conchis preşedintele Consiliului Judeţean.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

Miercuri, 8 Mai 2024
92

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

Miercuri, 8 Mai 2024
99

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

Miercuri, 8 Mai 2024
146

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...