Qwan-ki-do pe litoral cu viceprimarul Eugen Ţurcanu-FOTO

In perioada 29.06 - 06.07.2014 in statiunea Saturn, pe malul Marii Negre s-a desfasurat stagiul anual de pregatire dedicat practicantilor cu gradul minim de centura neagra pana la 5 dang .

La aceasta actiune care este prinsa in calendarul sportiv al Federatiei Romane de Arte Martiale au participat aproximativ 90 de sportivi, din toata tara.

Stagiul a fost condus de directorul tehnic national, Covaci Ovidiu, centura neagra 6 dang. Antrenamentele au avut urmatoarea componenta: dimineata , pe plaja, de la 6.00 la 7.00 exercitii de tam-the (gimnastica energetica) care, similar Tai Chi-ului, s-ar putea defini in cateva cuvinte ca o succesiune de miscari lente menite sa induca o stare de unitate si de armonie intre corp si spirit. Se adreseaza atat spiritului cat si corpului fizic, fiind un concept filozofic (Yin – Yang) dar si o stiinta a vindecarii.

Practicarea Tam The-ului incepe cu invatarea miscarilor specifice, activitate care nu necesita o pregatire fizica speciala.

Al doilea nivel presupune insusirea tehnicii respiratiei. Cel de al treilea nivel presupune o combinare a miscarilor, a respiratiei si a activitatii mentale. Astfel se poate dirija energia vitala (Khi) prin corpul omenesc. Scopul final al Tam The-ului este obtinerea unitatii dintre corp si un spirit tanar, odata cu pastrarea starii de sanatate a organismului.

Intre orele 7.00 si 8.00 se continua cu un antrenament de “contopire cu natura (preparare fizica), care urmarea dezvoltarea calitatilor motrice constand in exercitii cu un grad mare de efort, atat in apa cat si pe nisip. Intre orele 19.00 – 21.30 la sala Polivalenta din Mangalia s-au desfasurat antrenamentele tehnice de qwan-ki-do si arme taietoare.

S-au studiat tehnici de animale: tigru, maimuta, cocor singulare si cu partener, tehnici de lupta de strada si competitionala. In ultimele doua zile am fost onorati cu prezenta domnului kancho Florentin Marinescu, presedintele Federatiei Romane de Arte Martiale, detinator al centurii negre 9 danju-jutsu, 8 dan karate, 5 dan judo, care a si condus aceste antrenamente.

De la Botosani au participat doua cluburi: CS Dao condus de instructorul profesor Trofin Mihai Victor centura neagra 2 dang si CS Sinh Dau condus de profesor Airoae Constantin centura neagra 1 dang.

Cluburile au deplasat un numar de 7 sporitivi la care s-a alaturat si coordonatorul tehnic pe judetul Botosani, Turcanu Eugen Cristian, centura neagra 3 dang.

Aceasta deplasare face parte din finantarile nerambursabile sprijinite de Municipiul Botosani si Consiliul Local Botosani pe anul 2014.

Comunicat de presă














 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bani pentru zilele orașului! (Foto, Video)

astăzi, 07:15

Căutând sponsorizări pentru Ziua Oraşului, un primar se decide să solicite o donaţie celui mai bogat patron din zonă. - Dumneavoastră ştiţi că mama mea e bolnavă şi că pensia ei nu...

Calendar ortodox, 9 octombrie: Sfântul Apostol Iacov al lui Alfeu; Sfântul Cuvios Andronic şi Atanasia

astăzi, 07:00

Sfântul Iacov al lui Alfeu a fost unul dintre cei 12 Apostoli ai Mântuitorului Iisus Hristos. El nu trebuie confundat cu Iacov, „fratele Domnului”, Episcopul Ierusalimului şi ...

PSD Botoșani, Marius Constantin Budăi: „Oprim toată România pentru că domnul Ciucă nu stă bine în sondaje?”

Tuesday, 8 October 2024

„Liberalii au  greșit enorm când au anunțat că rup coaliția, dar rămân la guvernare. În fața unei asemenea contorsiuni logice, omul obișnuit are o singură explica...